Cvetačna kremna juha

Znam svetuje

Hitro pripravljena, nasitna in zdrava juha, ki jo postrežemo s popečenimi kockami kruha.

Sestavine

  • 1 cvetača (približno 700 g)
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/2 dcl smetane za kuhanje
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje
  • maslo
  • kruh

Postopek

1Čebulo nasekljamo in v loncu na malo oljčnega olja popražimo, da se razpusti. Dodamo nasekljan česen in pražimo toliko, da zadiši.

2Cvetačo operemo in narežemo na manjše koščke, dodamo jo čebuli in pražimo približno 5 minut. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo, v kateri raztopimo malo jušne kocke, solimo in popramo po okusu in dodamo še malo muškatnega oreščka. Če imamo radi pikantno, lahko dodamo malo kajenskega popra.

3Lonec pokrijemo in kuhamo 10 do 15 minut, da se cvetača zmehča. Čas kuhanja je odvisen od velikosti cvetačnih koščkov. Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom in vmešamo sladko ter kislo smetano.

4V ponvi raztopimo maslo in popečemo kruh, ki smo ga narezali na manjše kocke. Postrežemo jih zraven juhe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite