Bučna juha

Znam svetuje

Jesenska poslastica, juga iz buče, malo popraženih kruhovih kock in bučnega olja.

Sestavine

  • 1 kg očiščene buče
  • 1 liter vode ali bistre juhe
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 180 g smetane za kuhanje
  • 20 g sladke mlete paprike
  • ščepec pekoče paprike
  • žlička soli
  • malo muškatnega oreščka
  • lovorjev list
  • 50 ml oljčnega olja
  • 50 ml bučnega olja
  • Popražene kruhove kocke

Postopek

1Bučo očistimo semen in jo narežemo na kocke. Čebulo in česen drobno nasekljamo.

2V večjem loncu segrejemo oljčni olje in na njem popražimo čebulo. Pražimo toliko časa, da postekleni, jo malo zalijemo in nadaljujemo s praženjem. Ko se olje zbistri, dodamo še nasekljan česen. Pražimo nekaj minut, da česen zadiši, nato dodamo na kocke narezano bučo, pražimo še minuto ali dve.  

3Zalijemo z vodo ali jušno osnovo, dodamo lovorjev list, muškatni orešček, sladko papriko, sol in po okusu malo pekoče paprike.  Kuhamo približno 15 minut, da se buča zmehča.

4Dodamo še smetano za kuhanje, vzamemo ven lovorjev list in s paličnim mešalnikom zmiksamo juho.

5Kruh narežemo na manjše kocke in ga na vroči ponvi popražimo na žlici oljčnega olja.

6Kuhamo še dve minuti in juho damo na krožnike. Na krožniku ji dodamo malo bučnega olja in popraženih kruhovih kock.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite