Pražen tofu z zelenjavo in rezanci

Morda vas zanima

- Oglas -

Pražen tofu z zelenjavo in rezanci za brezmesne dneve.

Sestavine

  • 225 g trdega dimljenega tofuja
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 3 pori
  • košček ingverjeve korenike
  • 2 očiščena sveža feferona
  • 1 rdeča paprika
  • 2 korenčka
  • 150 g šampinjonov
  • pest stročjega fižola
  • 150 ml jušne osnove
  • 2 žlički medu
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • 225 jajčnih rezancev
  • sol
  • poper

Postopek

1Tofu narežemo na kocke. Stresemo ga v posodo s sojino omako. Temeljito premešamo, da se vsi koščki dobro premažejo, in pustimo 30 minut v marinadi.

2V ponev damo por, ingver (na drobno sesekljan), feferona, rdečo papriko, šampinjone, na trake narezan korenček, stročji fižol (zamrznjen) in jušno osnovo. Na visoki temperaturi pražimo 3 minute, nato dodamo malo vode in kuhamo toliko, da se zelenjava malo zmehča.

3Tofu odcedimo, marinadi pa dodamo med in škrob.

4V velik lonec vrele vode stresemo rezance in jih skuhamo.

5Segrejemo ponev in na hitro z vseh strani prepražimo tofu. V kozico damo tofu, zelenjavo in marinado, ter vse premešamo. Začinimo. Naložimo na jajčne rezance in takoj ponudimo.

Prejšnji članekKruhovi cmoki
Naslednji članekSpomladanski zavitki (zelenjavni)
- Oglas -

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi