Pražen tofu z zelenjavo in rezanci

Znam svetuje

Pražen tofu z zelenjavo in rezanci je slastna jed za brezmesne dneve. Tofu izdelujejo iz sojinega mleka, ima blag, nevtralen okus ter sposobnost, da absorbira okuse drugih sestavin, s katerimi se kuha ali marinira. Odličen je v juhah, solatah in s pečenimi jedmi, lahko pa ga tudi samostojno hrustljavo ocvremo. Tofu je bogat vir beljakovin in hranil, kot so železo, kalcij, magnezij in vitamini B kompleksa.

Sestavine za pražen tofu z zelenjavo in rezanci

  • 225 g trdega dimljenega tofuja
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 3 pori
  • košček ingverjeve korenike
  • 2 očiščena sveža feferona
  • 1 rdeča paprika
  • 2 korenčka
  • 150 g šampinjonov
  • pest stročjega fižola
  • 150 ml jušne osnove
  • 2 žlički medu
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • 225 jajčnih rezancev
  • sol
  • poper

Postopek

1Tofu narežemo na kocke. Stresemo ga v posodo s sojino omako. Temeljito premešamo, da se vsi koščki dobro premažejo, in ga pustimo 30 minut, da se marinira.

2V ponev damo por, ingver (na drobno sesekljan), oba feferona, rdečo papriko, šampinjone, na trake narezan korenček, stročji fižol (zamrznjen) in jušno osnovo. Na visoki temperaturi pražimo 3 minute, nato dodamo malo vode in kuhamo toliko, da se zelenjava malo zmehča.

3Tofu odcedimo, marinadi pa dodamo med in škrob.

4V velik lonec vrele vode stresemo rezance in jih skuhamo.

5Segrejemo ponev in na hitro z vseh strani prepražimo tofu. V kozico damo tofu, zelenjavo in marinado ter vse premešamo. Začinimo. Naložimo na jajčne rezance in takoj ponudimo.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite