Ferrero Rocher rolada

Znam svetuje

Ta bogata, slastna rolada je sestavljena iz lešnikovega kakavovega biskvita, Nutelline kreme, praženih lešnikov in ganacheja. Kremo lahko še dodatno obogatimo z nasekljanimi napolitankami ali nadrobljenimi Ferrero Rocher pralinami. Rolada je idealna izbira za vse zveste čokoholike. Zaradi njenega elegantnega videza jo lahko postrežemo ob res čisto vsaki posebni priložnosti, nič pa ne bo užaljena, če bo kraljevala le na nedeljskem kosilu.

Sestavine za Ferrero Rocher rolado

Biskvit

  • 5 jajc (velikostni razred M)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 80 g gladke moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 50 g mletih lešnikov

Nutellina krema

  • 250 g sira mascarpone
  • 200 g Nutelle (ali drugega čokoladno-lešnikovega namaza)
  • 100 g sladke smetane za stepanje
  • 2 žlici nasekljanih, praženih lešnikov

Ganache

  • 150 g sladke smetane za stepanje
  • 160 g temne čokolade (55%)

Dekoracija

  • lešnikov krokant ali nasekljani praženi lešniki
  • Ferrero Rocher praline

Postopek

Biskvit

1Pečico segrejemo na 200 °C.

2Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut.

3Moko in kakav presejemo, dodamo mlete lešnike in premešamo.

4Suhe sestavine stresemo na jajčno maso in jih z lopatko nežno vmešamo.

5Maso enakomerno premažemo po pekaču (navaden gospodinjski pekač od pečice), ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 6-7 minut.

6Pečen biskvit z zgornjo stranjo navzdol zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo, previdno odlepimo papir za peko in zvijemo v rolado. Ohladimo.

Nutellina krema

1Medtem ko se biskvit ohlaja, pripravimo kremo.

2Sir mascarpone gladko zmešamo z Nutello. Prilijemo sladko smetano in stepamo približno 1-2 minuti, da krema nekoliko naraste.

3Kremo do uporabe hranimo v hladilniku.

Ganache

1Sladko smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po koščkih čokolade.

2Počakamo 1 minuto, nato z lopatko počasi mešamo, da dobimo gladko kremo.

3Ganache pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika in ohladimo.

Sestavljanje

1Biskvit previdno odvijemo in ga enakomerno premažemo z Nutellino kremo. Posipamo z nasekljanimi lešniki in zavijemo v rolado.

2Rolado tesno ovijemo v plastično živilsko folijo in damo za vsaj 1 uro v hladilnik, da se krema učvrsti.

3Ohlajeno rolado s pomočjo paletnega noža obmažemo z ganachejem, dobro žlico ganacheja pa prihranimo za dekoracijo.

4Obmazano rolado obilno posujemo z lešnikovim krokantom ali nasekljanimi praženimi lešniki, nabrizgamo s prihranjenim ganachejem in dekoriramo s prepolovljenimi pralinami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite