Quiche s šparglji

Znam svetuje

Pita, po kateri poližemo še prste.

Sestavine

  • 1 zavitek testa za pite (brisee)
  • šop špargljev (4-6 kosov)
  • 1 por
  • 4 jajca
  • 500 g ricotte
  • 100 g naribanega parmezana
  • žlička masla
  • sol
  • poper

Priprava

1Na maslu popečemo šparglje. Pustimo jih, da se ohladijo. Medtem z metlico umešamo jajca, solimo, popramo, dodamo ricotto, dobro premešamo, nato dodamo še sir in na tanke kolobarje narezan por.

2S testom obložimo pekač, vanj vlijemo zmes in na vrh goste zmesi položimo šparglje. Pečemo 30-40 min na 170° C.

3Quiche s šparglji postrežemo še vroč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite