DomovOZNAKEčebula

čebula

Kukmaki s smetano in čebulo

Kukmaki s smetano in čebulo so odlični v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Kukmaki so na sploš vsestranska kulinarična goba. Pražimo jih, pripravljamo...

Golaž iz lisičk

Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...

Francoska čebulna juha

Francoska čebulna juha z belim kruhom in parmezanom je juha, ki ogreje dušo in telo. Sestavine 60 g masla 1 kg rumene čebule 1,25 l telečje jušne osnove sol poper srednje...

Ocvrti čebulni obročki v pivskem testu

Ocvrti čebulni obročki so odličen prigrizek. Dober film, hladna pijača in obročki v pivskem testu. Popoln večer! Sestavine 4 večje čebule (večje kot so, bolje je)ščepec...

Nadevana čebula

Čebula na drugačen način - nadevana čebula. Sestavine 3 velike čebule100 g mletega govejega mesaoljeparmezan1 jajcežlica sesekljanega peteršiljamalo maslasolpoper Postopek 1Čebulo skuhamo v osoljeni vodi, ko so kuhane...

Čebulna marmelada

Čebulna marmelada je svilnate strukture in bogatega okusa. Lahko je namaz ali priloga. Sestavine 4 velike rdeče čebule5 žlic oljčnega oljapribližno 3 dl rdečega vina4 žlice...

Fokača s češnjevimi paradižniki in čebulo

Prigrizek ob filmu ali pa kar tako. Sestavine testo za fokačo20 češnjevih paradižnikov1 čebula20 črnih oljk50 ml oljčnega oljabazilikatimijanpeteršiljsol Postopek 1Po receptu "testo za fokačo" pripravimo podlago. Vsa...

Piščanec v paradižnikovi omaki

Piščanec v paradižnikovi omaki potrebuje nekoliko več časa, bomo pa zato nagrajeni z odličnim kosilom. Sestavine 1 piščanec2 večji čebuli1 rdeč feferon (po želji)3 stroki česna1 steblo...

Piščančji zrezki v čebulni omaki

Malo drugače pripravljen piščanec z veliko čebule in okusno omako, ki jo naredimo z belim vinom. Za pikico na i jih še obložimo s...

Cela čebula v pečici, polnjena s parmezanom

Tako preprosto, pa tako dobro. Sestavine 1 cela čebula50 g parmezanasveže mleti poper Postopek 1Celi čebuli odrežemo vrh in z žlico nato izdolbemo njeno notranjost. Nasekljamo, kar smo...
- Oglas -

Ne spreglejte