Mesne jedi
Svinjski kotleti v čebulni omaki z jabolki
Uživajte v popolni kombinaciji sočnih svinjskih kotletov, bogate čebulne omake in osvežujočega okusa jabolka s tem okusnim receptom za svinjske kotlete v čebulni omaki...
Mesne jedi
Piščančja bedra v pečici s krompirjem
Piščančja bedra v pečici s krompirjem so enostavna jed, ki jo pripravimo v eni posodi. Ko sestavine naložimo, se praktično vse peče samo. Piščančje...
Mesne jedi
Telečji zrezki v čebulni omaki
Telečji zrezki so znani po svojem nežnem okusu in mehkem mesu. Imajo nežno teksturo, zato so priljubljeni v številnih kuhinjah po svetu. Najpogosteje jih...
Mesne jedi
Francoski lonec z mesom in zelenjavo
Francoski lonec z mesom in zelenjavo je v svet kulinarike prinesla Francija, znana po svoji bogati kulturni zapuščini, ki se izraža tudi skozi njeno...
Mesne jedi
Čebulna bržola
Čebulna bržola združuje aromatično karamelizirano čebulo z mehko govejo bržolo, ki se počasi kuha v bogati omaki. Recept je preprost, rezultat pa okusen in...
Priloge
Smetanova čebulna omaka
Smetanova čebulna omaka je dober prijatelj ob različnih mesnih jedeh, vanjo pa lahko namakamo tudi zelenjavo, narezano na palčke, jo uživamo ob pire krompirju,...
Jedi na žlico
Drobnjakova kremna juha
Alenka -
Drobnjakova kremna juha je preprosta, vendar nasitna in sveža. Drobnjak je najmanjši pripadnik družine lukovk in se odlično ujema s krompirjem, čebulo in česnom,...
Priloge
Kukmaki s smetano in čebulo
Kukmaki s smetano in čebulo so odlični v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Kukmaki so na sploš vsestranska kulinarična goba. Pražimo jih, pripravljamo...
Zelenjavne jedi
Golaž iz lisičk
Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...
Jedi na žlico
Francoska čebulna juha
Francoska čebulna juha z belim kruhom in parmezanom je juha, ki ogreje dušo in telo. Sestavine 60 g masla 1 kg rumene čebule 1,25 l telečje jušne osnove sol poper srednje...