Odličen prigrizek z okusom po Italiji.
Sestavine
Testo
Ostalo
- 2 veliki čebuli
- 50 ml dobrega oljčnega olja
- šopek sveže bazilike
- šopek svežega peteršilja
- vejica svežega rožmarina
- sol
Priprava
1Čebulo narežemo na kolobarje. Polovico jo ocvremo na malo oljčnega olja, toliko da postekleni. Polovico pustimo svežo. Oljčno olje zmešamo z nasekljanimi začimbami (bazilika, peteršilj, rožmarin, lahko tudi svež timijan, majaron …).
2Testo razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem, s prsti naredimo vdolbinice in namažemo z oljčnim oljem, ki smo mu dodali začimbe. Na polovico fokače naložimo podušeno čebulo, na polovico pa svežo. Malo posolimo in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C.
3Pečemo 20 minut. Pečeni fokači robove pomažemo z oljčnim oljem in jo narežemo na kose.