Fokača s čebulo

Znam svetuje

Odličen prigrizek z okusom po Italiji.

Sestavine

Testo

Testo za fokačo

Ostalo

  • 2 veliki čebuli
  • 50 ml dobrega oljčnega olja
  • šopek sveže bazilike
  • šopek svežega peteršilja
  • vejica svežega rožmarina
  • sol

Priprava

1Čebulo narežemo na kolobarje. Polovico jo ocvremo na malo oljčnega olja, toliko da postekleni. Polovico pustimo svežo. Oljčno olje zmešamo z nasekljanimi začimbami (bazilika, peteršilj, rožmarin, lahko tudi svež timijan, majaron …).

2Testo razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem, s prsti naredimo vdolbinice in namažemo z oljčnim oljem, ki smo mu dodali začimbe. Na polovico fokače naložimo podušeno čebulo, na polovico pa svežo. Malo posolimo in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C.

3Pečemo 20 minut. Pečeni fokači robove pomažemo z oljčnim oljem in jo narežemo na kose.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite