Avokado s tahinijem

Znam svetuje

Avokado s tahinijem je odličen namaz, ki ga lahko uporabimo pri sendvičih, toastu ali kot omako za ocvrte čebulne obročke, falafle, čips in grisine ter je obvezen spremljevalec mehiških jedi.

Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 3 žlice tahinija
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 stroka česna
  • sok 1/2 limone
  • kapljica oljčnega olja za okrasitev

Postopek

1Avokado razpolovimo, mu odstranimo koščico in meso z žličko izdolbemo. Kako vemo, da je avokado dovolj zrel? Odtrgamo mu pecelj in če je rumene barve, je ravno prav zrel. Zelena barva pomeni, da še kakšen dan počakamo, rjava pa, da žal že gnije.

2Vse sestavine damo v višjo in ozko posodo, da jih lahko dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom in dobimo gladek, gost namaz.

3Avokado s tahinijem postrežemo na ravnem krožniku ali v manjši skodelici in malce pokapamo z oljčnim oljem.

Kako enostavno in hitro pripraviti čisto svoj tahini najdete tukaj.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite