Avokado s tahinijem je odličen namaz, ki ga lahko uporabimo pri sendvičih, toastu ali kot omako za ocvrte čebulne obročke, falafle, čips in grisine ter je obvezen spremljevalec mehiških jedi.
Sestavine
- 2 zrela avokada
- 3 žlice tahinija
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 stroka česna
- sok 1/2 limone
- kapljica oljčnega olja za okrasitev
Postopek
1Avokado razpolovimo, mu odstranimo koščico in meso z žličko izdolbemo. Kako vemo, da je avokado dovolj zrel? Odtrgamo mu pecelj in če je rumene barve, je ravno prav zrel. Zelena barva pomeni, da še kakšen dan počakamo, rjava pa, da žal že gnije.
2Vse sestavine damo v višjo in ozko posodo, da jih lahko dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom in dobimo gladek, gost namaz.
3Avokado s tahinijem postrežemo na ravnem krožniku ali v manjši skodelici in malce pokapamo z oljčnim oljem.
[…] Avokado s tahinijem […]