Tahini je okusna, kremasta pasta, ki se jo veliko uporablja v indijski kuhinji. Zagotovo poznate falafel, katerega obvezen dodatek je ravno tahini. Lahko ga kupimo, kot skoraj vsako stvar, če pa raje sami pripravljate svojo hrano in tako točno veste kaj je notri, pa je priprava tahinija zelo enostavna.
Sestavine za tahini
- 150 g sezamovih semen
- 1/2 žličke soli
- 2 žlici repičnega/sončničnega olja
- ščepec sladke paprike
Postopek
1Sezamova semena na suhi ponvi (brez olja) prepražimo. Pražimo toliko časa, da spremenijo barvo.
2Pretresemo jih v posodo mešalnika in jih popolnoma ohladimo.
3Ohlajena miksamo in nastale bodo grude. Takrat dodamo olje in ponovno miksamo, da nastane gladka, gosta zmes.
4Pasto solimo in ponovno miksamo. Po okusu lahko sol dodamo. Postrežemo v posodici in okrasimo s ščepcem rdeče paprike.
[…] Tahini […]