Testenine s kozicami in česnom ter z dodatkom rdeče paprike in paradižnika so že postale klasična jed, ki zmeraj lepo diši, ko pa jih povežemo s smetanovo omako, se slastnost okusov preliva vsakič, ko jih damo na vilico.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice masla
- 2 stroka česna
- 2 žlici mlete rdeče paprike
- žlica paradižnikove mezge
- 125 ml suhega belega vina
- 450 g špagetov
- 350 g surovih kozic
- 100 g sladke smetane
- sol
- poper
- 2 žlici svežega peteršilja
Postopek
1V loncu segrejemo olje in maslo. Dodamo nasekljan česen in na kocke narezano papriko. Dušimo 1 minuto, da česen postekleni. Vmešamo paradižnikovo mezgo in vino. Kuhamo 10 minut in vmes mešamo.
2V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in skuhamo špagete. Špagete odcedimo in jih stresemo nazaj v lonec.
3Kozice damo v omako in zvišamo ogenj. Med mešanjem kuhamo 3 minute, da se kozice rožnato obarvajo. Zmanjšamo ogenj in dodamo smetano. Med stalnim mešanjem kuhamo 1 minuto, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo in poprom.
4Testenine damo v ogreto skledo. Nanje porazdelimo omako in potresemo s sesekljanim svežim peteršiljem. Dobro premešamo in takoj ponudimo.