Špageti s kozicami in smetanovo omako s česnom

Morda vas zanima

- Oglas -

Testenine s kozicami in česnom ter z dodatkom rdeče paprike in paradižnika so že postale klasična jed, ki zmeraj lepo diši, ko pa jih povežemo s smetanovo omako, se slastnost okusov preliva vsakič, ko jih damo na vilico.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice masla
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici mlete rdeče paprike
  • žlica paradižnikove mezge
  • 125 ml suhega belega vina
  • 450 g špagetov
  • 350 g surovih kozic
  • 100 g sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 2 žlici svežega peteršilja

Postopek

1V loncu segrejemo olje in maslo. Dodamo nasekljan česen in na kocke narezano papriko. Dušimo 1 minuto, da česen postekleni. Vmešamo paradižnikovo mezgo in vino. Kuhamo 10 minut in vmes mešamo.

2V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in skuhamo špagete. Špagete odcedimo in jih stresemo nazaj v lonec.

3Kozice damo v omako in zvišamo ogenj. Med mešanjem kuhamo 3 minute, da se kozice rožnato obarvajo. Zmanjšamo ogenj in dodamo smetano. Med stalnim mešanjem kuhamo 1 minuto, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo in poprom.

4Testenine damo v ogreto skledo. Nanje porazdelimo omako in potresemo s sesekljanim svežim peteršiljem. Dobro premešamo in takoj ponudimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -