Špageti s kozicami in smetanovo omako s česnom

Morda vas zanima

- Oglas -

Nekaj, kar je skuhano na hitro, a je zelo dobro.

Sestavine

  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • 3 jedilne žlice masla
  • 4 stroki česna
  • 2 jedilni žlici rdeče paprike
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
  • 125 ml suhega belega vina
  • 450 g špagetov
  • 350 g surovih kozic, izluščenih in narezanih na 1 cm dolge koščke
  • 125 g sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 3 jušne žlice sesekljanega svežega peteršilja

Postopek

1Česen narežemo na drobno, papriko na manjše kocke. Posodo segrejemo, v segreto damo oljčno olje in maslo, ko se maslo razpusti pa še sesekljani česen in narezano papriko. Dušimo, dokler česen ne postane bolj mehak, nakar dodamo paradižnikovo mezgo (šalšo) in suho belo vino. Kuhamo 10 minut in medtem ves čas mešamo. Alkohol iz vina bo izparel.

2Sledijo kozice. Damo jih v omako in kuhamo še nekaj minut ter ne pozabimo mešati. Ko lepo spremenijo barvo, zmanjšamo ogenj, primešamo še smetano in še malo kuhamo. Omaka se bo zgostila. Dodamo sol in poper ter

3Kozice damo v omako in med mešanjem kuhamo 2 minuti, da se rožnato obarvajo. Zmanjšamo ogenj in primešamo še smetano ter kuhamo še 1 minuto, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo in poprom.

4Skuhamo špagete, jih damo v omako in dobro premešamo. Za konec jed potresemo s peteršiljem in uživamo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi