Makovo pecivo z jabolki

Znam svetuje

Sočen in mehek makov biskvit prelit s čokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Za makovo pecivo z jabolki uporabimo kar jogurtov lonček.

Mak je tako v tradicionalni kot tudi sodobni kuhinji cenjen zaradi svoje vsestranskosti in dopolnjevanja okusov v številnih sladicah. Z njim lahko popestrite svoje pecivo in mu dodate dodaten sloj okusa in užitka. Mleti mak ima nežen, oreškast okus, ki se odlično dopolnjuje z drugimi sestavinami v pecivih. Njegova nežna aroma lahko obogati tako sladke kot tudi slane recepte.

Mleti mak dodaja prijetno hrustljavo teksturo pecivom, kar je še posebej opazno, ko se uporablja v nadevih ali posipih. To lahko pecivom doda zanimiv kontrast med mehkobo testa in hrustljavostjo maka. Mak vsebuje beljakovine, vlaknine, vitamine in minerale, kar lahko obogati prehranske vrednosti peciv. Poleg tega je mak znan po vsebnosti esencialnih maščobnih kislin. Med bolj znanimi sladicami iz maka je pri nas zagotovo makova potica.

Makova je priljubljena vrsta potic

Prav tako poznane in priljubljene so makove žemljice.

Sestavine za makovo pecivo z jabolki

Biskvit

  • 3 jajca
  • 2 lončka moke
  • 2 lončka mletega maka
  • 1 lonček mleka
  • 1 lonček stopljenega masla
  • 1 pecilni prašek
  • 1 lonček sladkorja
  • po želji 1 žlica ruma
  • ščepec soli
  • 3 jabolka
  • sok polovice limone

Čokoladni preliv

  • 180 g čokoladnih kapljic
  • 80 g masla

Postopek

1Jabolka olupimo in grobo naribamo in zmešamo z žlico sladkorja in limoninim sokom.

2Rumenjake in beljake ločimo ter rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo mleko, maslo in rum ter premešamo.

3Moko presejemo in zmešamo s pecilnim praškom, soljo in mletim makom.

4Med stalnim mešanjem suhe sestavine dodajamo v mokre. Dobro premešamo in vmešamo naribana jabolka. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih na koncu z lopatko vmešamo v biskvit.

5Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 25–30 minut.

6Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen in po potrebi čas peke podaljšamo.

7Maslo narežemo na manjše koščke in skupaj s čokolado damo v posodo. Čokolado stopimo na vodni kopeli, prelijemo po biskvitu in počakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Pecivo narežemo na kocke in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite