Rezanci z omako Alfredo – Fettuccine Alfredo

Morda vas zanima

- Oglas -

Fettuccine Alfredo, jajčni rezanci z maslom in parmezanom, so še ene tradicionalne testenine rimske kuhinje (cucina romana). Nastale so na začetku dvajsetega stoletja v restavraciji v Rimu, kjer jih je pripravil Alfredo Di Lelio in od tod tudi ime za to okusno, kremasto omako.

Sestavine za rezance z omako Alfredo – Fettuccine Alfredo

  • 200 g jajčnih rezancev (fettuccini)
  • 80 g masla
  • 80 g parmezana (parmigiano reggiano)
  • sol in poper

Postopek

1Testenine lahko pripravite sami, tudi po našem receptu ali jih kupite.

2Sveže testenine kuhamo v vreli, soljeni vodi 2 do 3 minutke, kupljene pa po navodilih na embalaži.

3Med kuhanjem testenin pripravimo omako. Skrivnost kremaste omake je v vodi, v kateri so se kuhale testenine.

4Maslo na nizkem ognju raztopimo in mu dodamo pol zajemalke vode od testenine. Dodamo odcejene, kuhane testenine, dobro premešamo in odstavimo z ognja.

5Potresemo z naribanim parmezanom (vedno ga naribamo sami) in s pol zajemalke vode (po potrebi tudi več), v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo, da se parmezan raztopi in dobimo kremasto omako. Popramo po okusu, premešamo in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad