Pravimo mu tudi magična torta, to pa zato, ker samo z enim testom naredimo tri različne teksture pečenega testa. Čvrsto dno, kremno sredico in hrustljavo zapečeno zgornjo plast. In to po zelo enostavnem postopku.
Sestavine
- 4 jajca
- 120 g mehke bele moke
- 150 g sladkorja
- 130 g masla
- 5 dl mleka
- 5 ml vaniljevega ekstrakta
- 1 žica limoninega soka
- nekaj zrnc soli
Postopek
1Maslo stopimo in pustimo, da se ohladi. Rumenjake ločimo od beljakov. Mleko pristavimo na ogenj, dodamo vaniljevo aromo in segrejemo do vretja. Odstavimo z ognja.
2Rumenjake s sladkorjem stepamo nekaj minut, da spremenijo barvo in postanejo nekoliko puhasti. Najprej jim dodamo maslo, nato pa postopoma prilivamo segreto mleko. Ob tem ves čas mešamo z električnim mešalnikom pri srednji hitrosti.
3Na tej točki dodamo še presejano moko in do dobro vmešamo v jajčno zmes. Pazimo, da v testu ni grudic.
4Beljake z limoninim solom in nekaj zrnci soli stepemo v čvrst sneg. Z lopatko ga na nežno vmešamo v pripravljeno maso. Testo ostane precej tekoče.
5Pečico segrejemo na 150°C, okrogel pekač, premera 22 cm, obložimo s peki papirjem.
6Pečemo približno uro in 15 minut. Pečeno vzamemo iz pečice, ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.