DomovOZNAKEMoka

moka

Kako zgostiti golaž

Kako zgostiti golaž je vprašanje, ki si ga v kuhinji pogosto zastavimo. Najprej nam na misel pade moka, vendar to ni edina sestavina, s...

Kako zgostiti jed?

Kako zgostiti jed, da bo polna okusa in obdržala svojo strukturo? Velikokrat med kuhanjem ugotovimo, da je jed preredka. Povprašali smo kuharje in vsak...

Višnjevo pecivo

Kiselkast okus višenj doda svežino vsem sladicam, zato ga večkrat pripravimo v poletnih mesecih, ko zorijo višnje. Sestavine za višnjevo pecivo 500 g razkoščičenih višenj 120 g...

Jogurtov kolač brez jajc

S to sladico, ki jo pospremimo s skodelico dobre kave ali čaja, bo začetek dneva lepši. Sestavine 280 g mehke bele moke 250 g navadnega jogurta 100 ml...

Ocvrti žajbljevi listi

Okusen prigrizek, ki je priljubljen predvsem v sosednji Italiji. Sestavine 30 žajbljevih lističev30 g mehke bele moke20 g riževe moke40 g koruznega škroba1 jajce100 ml piva...

Jajčni vlivanci

Jajčni vlivanci ali špecli so zelo enostavna, pa kljub temu okusna priloga k raznim mesnim ali gobovim omakam. K nam so prišli iz nemških...

Pudingovo pecivo

Pravimo mu tudi magična torta, to pa zato, ker samo z enim testom naredimo tri različne teksture pečenega testa. Čvrsto dno, kremno sredico in...

Krhko testo za slano pito

Obožujemo pite, tako sladke kot slane. Največkrat jih pripravljamo iz krhkega testa, postopek pa je približno enak za obe vrsti pit. Pri sladkih dodamo...

Panirane bučke

Panirane bučke, malo pikantne ali jogurtove omake, skleda zelene solate, pa kaj bi lahko bilo boljšega. Sestavine 3 bučke3 jajca100 g moke200 g drobtinsolpoperolje za cvrtje Postopek 1Bučke...

Kakavova rulada

Hitro pripravljena, okusna sladica, ki se prileže po dobrem kosilu. Sestavine za kakavovo rulado 4 jajca 1 žlička limoninega soka 80 g sladkorja 1 vanilin sladkor 100 g moke ščepec soli 30...

Ne spreglejte