Najhitrejša in najbolj okusna čokoladna torta – Expres čoko torta

Znam svetuje

Preprost recept za Xpres čoko torto brez peke! Slastna kombinacija bele in mlečne čokolade, mascarpone sira in hrustljave osnove. Idealno za sladkosnede in posebne priložnosti.

Sestavine za hitro čokoladno torto

  • 200 g mletih keksov (npr. Plazma)
  • 100 g stopljenega masla
  • 50 ml mleka

Bel nadev

  • 500 ml sladke smetane (ali smetane za stepanje)
  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g bele čokolade
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Čokoladni nadev

  • 500 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira
  • 150 g mlečne čokolade
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Glazura

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • mandljevi lističi za dekoracijo (po želji)

Postopek

1V skledi zmešajte mlete kekse, stopljeno maslo in mleko. Mešanico enakomerno potisnite na dno pekača za torto (premer približno 24-26 cm), obloženega s papirjem za peko. Postavite v hladilnik, da se strdi, medtem ko pripravljate nadeve.

3Belo čokolado stopite nad paro ali v mikrovalovni pečici ter pustite, da se nekoliko ohladi. Sladko smetano stepite, dokler ne postane čvrsta. Dodajte mascarpone sir in sladkor v prahu, nato vse skupaj dobro premešajte. Na koncu vmešajte ohlajeno belo čokolado in premešajte do gladkega. Prelijte nadev preko osnove in postavite nazaj v hladilnik.

3Mlečno čokolado stopite in pustite, da se ohladi. Sladko smetano stepite do čvrstega. Dodajte mascarpone sir in sladkor v prahu ter vse dobro premešajte. Na koncu vmešajte ohlajeno mlečno čokolado in ponovno premešajte. Čokoladni nadev prelijte preko belega in torto vrnite v hladilnik.

4Sladko smetano segrejte skoraj do vretja, nato jo prelijte preko nasekljane mlečne čokolade. Mešajte, dokler ne dobite gladke čokoladne glazure. Glazuro enakomerno prelijte po vrhu torte in zgladite. Po želji torto okrasite z mandljevimi lističi ali po svoji domišljiji.

5Torto pustite v hladilniku vsaj 4-5 ur ali še bolje čez noč, da se vsi sloji lepo povežejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite