Jagodni mousse

Znam svetuje

Nič ne kliče poletja bolj kot Jagodni mousse. Ko sveže, sladke jagode združimo z lahkim, kremastim moussom, dobimo idealno sladico, ki se popolnoma prilega toplim, sončnim dnevom. Jagodni mousse je klasika, ki ne gre nikoli iz mode – osvežujoč, lahek in eleganten, napolni vaše brbončice z okusom poletja.

Jagodni mousse je čudovita kombinacija sladkosti svežih jagod in kremaste teksture moussea. S svojo svilnato gladkostjo in nežno roza barvo je to sladica, ki očara na prvi pogled. Ta preprost, a okusen recept je kot nalašč za vse priložnosti, bodisi kot poslastica po kosilu ali večerji, ali kot osrednja sladica na praznični mizi.

Poleg tega je priprava jagodnega moussea zabavna in preprosta, kar pomeni, da je to odličen recept za skupno kuhanje z družino ali prijatelji. Čeprav so sestavine preproste, je končni rezultat vse prej kot to – sofisticirana sladica, ki se lahko primerja z jedmi iz najboljših restavracij.

Sestavine za jagodni mousse

  • 500 g svežih jagod
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 3 čajne žličke želatine
  • 240 ml sladke smetane

Postopek

1Najprej očistimo jagode in jih narežemo na koščke. Damo jih v ponev skupaj s sladkorjem in limoninim sokom. Pustimo jih, naj se kuhajo na nizki temperaturi, dokler se sladkor ne stopi in jagode ne spustijo soka.

2Medtem namočimo želatino v hladno vodo za približno 5 do 10 minut, dokler ne nabrekne.

3Ko so jagode kuhane, odstranimo ponev s štedilnika in vmešamo nabreklo želatino. Mešamo, dokler se želatina popolnoma ne stopi. Nato pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.

4Medtem ko se jagodna mešanica ohlaja, v drugi posodi stepemo sladko smetano – mora biti tako čvrsta, da ima trdne vrhove.

5Ko se je jagodna mešanica dovolj ohladila (mora biti mlačna, a ne hladna), jo počasi dodajamo v stepeno smetano in ves čas mešamo s kuhalnico.

6Jagodni mousse razdelimo po kozarcih ali skodelicah. Postavimo jih v hladilnik za vsaj 3 ure. Mousse se mora popolnoma strditi.

7Preden ga postrežemo, na jagodni mouse dodamo še sveže jagode ali malo stepene smetane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite