Jabolčne kepice

Znam svetuje

Jabolčne kepice, čudovito sočna in sladka sladica, ki vas bo navdušila s svojim okusom in preprostostjo pri pripravi.

Ta recept vam bo omogočil, da ustvarite čarobne kepice, polne okusa, ki so kot nalašč za sladkanje ob vsaki priložnosti. Združite sveža jabolka z nekaj preprostimi sestavinami, in rezultat bo osupljiva poslastica.

Sestavine za jabolčne kepice

  • 3 jabolka
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 150 g masla (lahko tudi margarine)
  • 400 g moke tipa 500

Postopek

1Penasto vmešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor, dodamo zmehčano maslo in ščep soli. Moko in pecilni prašek skupaj presejemo in jo s kuhalnico počasi dodamo v zmes. Nastala bo gosta zmes, a to naj vas ne skrbi. V maso počasi vmešamo še koščke jabolk.

2Na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, polagamo kepice v velikosti marelice, ki jih oblikujemo z dvema žlicama. Pečemo 20 minut na 180 °C, nakar jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Če se jabolko ne prime kepice, ju samo nežno potisnite skupaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite