Jabolčne kepice, čudovito sočna in sladka sladica, ki vas bo navdušila s svojim okusom in preprostostjo pri pripravi.
Ta recept vam bo omogočil, da ustvarite čarobne kepice, polne okusa, ki so kot nalašč za sladkanje ob vsaki priložnosti. Združite sveža jabolka z nekaj preprostimi sestavinami, in rezultat bo osupljiva poslastica.
Sestavine za jabolčne kepice
- 3 jabolka
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 žlici pecilnega praška
- ščepec soli
- 150 g masla (lahko tudi margarine)
- 400 g moke tipa 500
Postopek
1Penasto vmešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor, dodamo zmehčano maslo in ščep soli. Moko in pecilni prašek skupaj presejemo in jo s kuhalnico počasi dodamo v zmes. Nastala bo gosta zmes, a to naj vas ne skrbi. V maso počasi vmešamo še koščke jabolk.
2Na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, polagamo kepice v velikosti marelice, ki jih oblikujemo z dvema žlicama. Pečemo 20 minut na 180 °C, nakar jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Če se jabolko ne prime kepice, ju samo nežno potisnite skupaj.