Če se želimo sladkati brez slabe vesti, si lahko pripravimo kremast sladoled samo iz sadja.
Sestavine za domač 100 % sadni sladoled
- 3 banane
- 250 g zmrznjenih malin
Postopek
1Banane olupimo, narežemo na kolobarje, damo v vrečko, dobro zapremo in zamrznemo. Banane bodo našemu sladoledu dale kremasto strukturo. Ker sladoleda ne bomo sladkali, bodo sladkobo dale samo banane, zato uporabimo čim bolj zrele.
2Banane in maline damo v blender in zmiksamo, da dobimo kremasto strukturo. Če se nam je sadje preveč odmrznilo, sladoled prelijemo v posodo s pokrovom, postavimo v zmrzovalnik in vsake pol ure premešamo, da se ne strdi preveč.
3Namesto malin lahko uporabimo tudi kakšno drugo sadje (borovnice, jagode, mango, breskve …) ali zmešamo več vrst sadja. Če kupimo sveže sadje, ga pred uporabo narežemo na kose in zamrznemo.
Nasvet
Sladoled lahko hranimo v zmrzovalniku tudi več dni. Preden ga bomo postregli, ga moramo za eno uro prestaviti v hladilnik, da se nekoliko zmehča. Če mu želimo povrniti kremasto strukturo, ga lahko tudi ponovno zmiksamo v blenderju (pred miksanjem ga narežemo na kose).