Dvojna doza čokolade? Oh, da, prosim še.
Sestavine
- 375 g temne čokolade
- 250 g bele čokolade
- 375 g masla
- 350 g sladkorja
- 225 g moke
- 6 jajc
- žlička vaniljeve esence ali 2 vaniljeva stroka
- sol
Priprava
1V posodo nalomimo temno čokolado, dodamo maslo in sol. Vse stopimo v posodi nad vročo vodo. Nato pustimo, da se zmes malo ohladi. Belo čokolado nalomimo na majhne koščke v velikosti od 5 do 10 mm. Penasto stepemo sladkor, jajca in vaniljevo esenco. Prilijemo mlečno masleno mešanico in gladko premešamo. Na koncu dodamo moko in belo čokolado ter še enkrat premešamo.
2Zmes vlijemo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem in spodaj premažemo z maslom.
3Pečemo v pečici na 180 °C približno 25 minut. Pustimo, da se ohladijo, nato prekrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik čez noč.
Nasveti
4Pozor! Ko pripravimo zmes, mora takoj v pekač, ker v primeru čakanja upada rahlost. Boljše je, če ima čokolada vsaj 60 odstotkov kakava. Lahko dodamo čokoladni liker.