Rafaelo mafini so kokosovi mafini, pomočeni v kremo iz bele čokolade in mascarponeja ter posipani s kokosom, kar se sploh ne sliši slabo, mar ne!
Sestavine za Rafaelo mafine
Mafini
- 150 g moke
- 80 g kokosa
- 80 g mletih mandljev
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 2 jajci
- 1 vaniljev sladkor
- 120 g sladkorja
- 220 ml mleka
- 90 g stopljenega masla
Krema in posip
- 200 g mascarpona
- 150 g bele čokolade
- 30 g masla
- 1 žlica sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- kokos
Postopek
1Moko, kokos, mlete mandlje, sol in pecilni prašek zmešamo med seboj. Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo, dodamo mleko in stopljeno maslo ter na hitro premešamo. Nato med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine, da dobimo gladko zmes.
2Pekač za muffine obložimo s papirčki. Če jih nimamo, pekač dobro premažemo z maslom in modelčke napolnimo z maso. Mafine pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in jih ohladimo.
3Belo čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo in z metlico vmešamo v mascarpone, dodamo tudi oba sladkorja. Kapice ohlajenih mafinov pomakamo v kremo in zatem še v kokos. Če ostane kaj kreme, jo ponudimo zraven. Če želimo, lahko v kokos vmešamo tudi nekaj mletih mandljev.