Božični piškoti – Amaretti

Morda vas zanima

- Oglas -

Za božič nikakor ne smejo manjkati tile odlični božični piškoti – Amaretti, ki se kar stopijo v ustih. Spečemo jih lahko kakšen dan prej in shranimo v zaprti posodi. Če jih zapakiramo v lično škatlico, ki jo okrasimo s storžkom in pentljico, postanejo izvirno božično darilo, ki se ga bodo razveselili vsi sladkosnedci.

Sestavine

  • 400 g mandljev
  • 100 g grenkih mandljev ali koščic od marelic
  • 400 g sladkorja
  • 5 beljakov
  • 1/4 žličke soli
  • 2 neškropljeni limoni
  • 70 g kristalnega sladkorja

Postopek

1Mandlje olupimo tako, da jih prelijemo z vrelo vodo, počakamo minuto ali dve, nakar se bodo zlahka olupili. Dobro jih osušimo in za tri minute postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 150 stopinj. Ne smejo se obarvati.

2Tako osušene mandlje drobno zmeljemo, dodamo sladkor, naribano limonino lupinico obeh limon in dobro premešamo. Nekaj celih mandljev prihranimo za okras.

3Beljakom dodamo ščepec soli, žličko limoninega soka in jih stepemo v čvrst sneg.

4Nežno ga vmešamo v mandljevo zmes, da dobimo mehko, a kompaktno testo.

5Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pladenj, obložen s peki papirjem. Vsako kroglico pomočimo v kristalni sladkor in jo na pekač položimo z nesladkano stranjo. Med njimi puščamo vsaj 3 cm razmaka, ker bodo nekoliko narasli.

6Okrasimo jih še s celim mandljem. Pečico predgrejemo na 160°C in jih pečemo približno 20 minut, toliko časa, da se dno rahlo zlato obarva. Pustimo, da se nekoliko ohladijo in jih shranimo v zaprto posodo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -