Ta preprost recept za telečje zrezke v naravni omaki je odlična izbira, če iščete okusno in elegantno jed, Telečji zrezki so znani po svoji nežni teksturi in bogatem okusu, ki se odlično dopolnjuje s katerokoli prilogo. Lahko je to pečen krompirček, zelenjava, riž ali testenine.
Sestavine za telečje zrezke v naravni omaki
- 4 telečji zrezki, najbolje od stegna
- 2 žlici masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna, nasekljana
- 1 skodelica goveje ali telečje juhe
- 1 žlica moke ali krompirjevega škroba
- sol
- poper
- peteršilj za okras
Postopek
1Telečje zrezke začinimo s soljo in poprom po okusu. Na eni strani jih pomokamo. Juho segrejemo.
2V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in na srednje močnem ognju telečje zrezke pečemo približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler niso lepo zapečeni. Najprej jih pečemo na strani brez moke ali škroba.
3Ko so zrezki pečeni, jih prestavimo na krožnik in jih pokrijemo s pokrovko, da ostanejo topli.
4V isto ponev nalijemo vročo juho in na močnem ognju kuhamo nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti.
5Na koncu dodamo še maslo , ponev pokrijemo in pustimo, da omaka počasi vre približno 10 minut.
6Ko je omaka nekoliko reducirana, vrnemo telečje zrezke v ponev. Dušimo še nekaj minut, da se telečji zrezki ponovno segrejejo
7Omako poskusimo in po potrebi dosolimo in popopramo.
8Telečje zrezke damo na krožnike, prelijemo z omako, potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem in postrežemo s priljubljeno prilogo.