Telečji zrezki v naravni omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Ta preprost recept za telečje zrezke v naravni omaki je odlična izbira, če iščete okusno in elegantno jed, Telečji zrezki so znani po svoji nežni teksturi in bogatem okusu, ki se odlično dopolnjuje s katerokoli prilogo. Lahko je to pečen krompirček, zelenjava, riž ali testenine.  

Sestavine za telečje zrezke v naravni omaki

  • 4 telečji zrezki, najbolje od stegna
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 skodelica goveje ali telečje juhe
  • 1 žlica moke ali krompirjevega škroba
  • sol
  • poper
  • peteršilj za okras

Postopek

1Telečje zrezke začinimo s soljo in poprom po okusu. Na eni strani jih pomokamo. Juho segrejemo.

2V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in na srednje močnem ognju telečje zrezke pečemo približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler niso lepo zapečeni. Najprej jih pečemo na strani brez moke ali škroba.

3Ko so zrezki pečeni, jih prestavimo na krožnik in jih pokrijemo s pokrovko, da ostanejo topli.

4V isto ponev nalijemo vročo juho in na močnem ognju kuhamo nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti.

5Na koncu dodamo še maslo , ponev pokrijemo in pustimo, da omaka počasi vre približno 10 minut.  

6Ko je omaka nekoliko reducirana, vrnemo telečje zrezke v ponev. Dušimo  še nekaj minut, da se telečji zrezki ponovno segrejejo

7Omako poskusimo in po potrebi dosolimo in popopramo.

8Telečje zrezke damo na krožnike, prelijemo z omako, potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem in postrežemo s priljubljeno prilogo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad