Marelični obročki

Znam svetuje

Za trenutek pozabite na tradicionalne linške oči, saj imamo za vas osvežujočo alternativo, ki bo osvojila vaše brbončice – marelične obročke! Ne, to niso običajni piškoti, to so okusni obročki, ki prinašajo svežino in so prav tako božanski kot njihovi bolj znani sorodniki.

Pripravite se na vrhunsko doživetje sladkanja, kjer se preprostost sreča z okusom. Ta recept ne bo le zadovoljil vaše sladke želje, ampak bo tudi navdušil vse okoli vas. Poskusite marelične obročke in dovolite, da se vaše brbončice razvajajo s to sladko in sočno poslastico!

Sestavine za marelične obročke

  • 300 g mehke bele moke
  • 200 g mehkega masla
  • 150 g sladkor v prahu
  • 1 jajce
  • nastrgana lupinica 1 neškropljene limone
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 200 g marelične marmelade
  • 1 žlica limoninega soka

Postopek

1Moko in pecilni prašek presejemo v večjo skledo. Dodamo sladkor v prahu, ščepec soli in cimet. Malo premešamo. Maslo narežemo na majhne koščke in jih potresemo po moki. Na sredini naredimo jamico in vanjo damo še jajce. S hladnimi rokami dobro zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik, da ga bomo lažje razvaljali.

2Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo na 2 do 3 mm debelo ploščo. Pripravimo si 2 okrogla modelčka, en mora biti manjši od drugega. Iz testa izdolbemo okrogle piškote, polovici njih izdolbemo še krogec na sredini, da nastanejo obročki.

3Testo, ki nam ostane, ponovno zvaljamo. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vsega testa.

4Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

5V primerni razdalji jih polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečici 8-10 minut, da se zlato-rumeno obarvajo in zadišijo.

6V lončku segrejemo marmelado, ki smo ji dodali žlico limoninega soka, da dobilo lepo mazljivo zmes. Na vroče piškote (brez luknje) damo žličko marmelade, čez damo obroček, odložimo in počakamo, da se ohladijo.

Nasveti

Ponudimo jih k popoldanskemu čaju ali jutranji kavici. Hranimo jih v zaprti posodi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite