Kakšen dober zajtrk je lahko to. Samo pripravit si ga je treba 🙂
Sestavine
Palačinke
- 160 g moke
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 2,5 dcl mleka
- 1 jajce
- 2 žlici stopljenega masla
- ščepec soli
Nadev
- 400 g ABC sirčka
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jabolki
- sok ene limone
- žlička cimeta
- 3 žlice sladkorja
Postopek
1Suhe sestavine zmešamo v manjši posodi. V večji posodi zmešamo mokre sestavine. Suhe sestavine postopoma dodajamo v mokre, mešamo z ročno metlico, ravno toliko, da se sestavine združijo. Pomembno je, da mase ne mešamo preveč. Če nam ostanejo grudice, jih pustimo, v palačinkah ne bodo opazne. Testo pustimo nekaj minut počivati.
2Pečemo na maslu ali olju. V ponev zlijemo maso za palačinke v poljubni velikosti. Ko se na površju začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in jo zapečemo še na drugi strani. Palačinke spečemo po receptu za enostavne ameriške palačinke. ABC sirček (lahko uporabimo tudi kakšen drugi kremni sirček) zmešamo z vaniljevim sladkorjem, lahko dodamo tudi malo navadnega. Dve žlici sladkorja topimo na ponvi, toliko časa, da karamelizira.
3Jabolki olupimo in narežemo na majhne koščke, premešamo, dodamo limonin sok in kar zvrhano žličko cimeta. Kuhamo toliko časa, da se jabolka zmehčajo, približno 5 minut.
4Palačinko najprej namažemo s sirčkom, obložimo z jabolčno čežano, pokrijemo z drugo palačinko in ponovimo postopek. Na vrhu namažemo preostali sirček in jabolčno čežano.