Slivov drobljenec

Znam svetuje

Vstopite v čarobni svet okusov s sezonsko poslastico, ki se kar stopi v ustih – slivov drobljenec. Ta izjemno sočna sladica predstavlja popolno združitev sladkih sliv, hrustljavega drobljenca in rahlo začinjene vanilje.

Hitra in enostavna priprava omogoča, da v hipu ustvarite neustavljivo dišečo sladico, ki bo v vaš dom priklicala vonj poletja. Ko se boste enkrat prepustili njegovemu čaru, boste kmalu ugotovili, da nič ne zveni bolj obetavno kot obljuba sočnosti, hrustljavosti in neustavljivega užitka, ki ga prinaša slivov drobljenec.

Sestavine za slivov drobljenec

  • 500 g sliv
  • 2 čajni žlici cimeta
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 100 g pšenične polnozrnate moke
  • 100 g moke
  • maslo za pekač

Postopek

1Slive operemo, razpolovimo in jim odstranimo koščice. Velike slive narežemo na četrtine.

2Nizek pekač za narastek (okoli 20 cm dolg) namažemo z malo masla. Slive položimo v pekač, tesno drugo zraven druge. Pečico ogrejemo na 200 °C. Slive posujemo z 1 1/2 čajne žlice cimeta in 2 jedilni žlici sladkorja.

3Maslo narežemo na kocke. Obe vrsti moke zmešamo, damo v skledo, dodamo preostali sladkor in cimet ter zmešamo. Dodamo maslo in vse skupaj pregnetemo, da nastanejo mrvice. Mrvice posujemo po slivah.

4Drobljenec pečemo v pečici na spodnjem vodilu okoli 30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite