Slivov drobljenec je sezonska sladica, ki se topi v ustih. Priprava je hitra in enostavna, a ne bo dolgo trajalo, ko ga bomo pojedli.
Sestavine
- 500 g sliv
- 2 čajni žlici cimeta
- 100 g sladkorja
- 100 g masla
- 100 g pšenične polnozrnate moke
- 100 g moke
- maslo za pekač
Priprava
1Slive operemo, razpolovimo in jim odstranimo koščice. Velike slive narežemo na četrtine.
2Nizek pekač za narastek (okoli 20 cm dolg) namažemo z malo masla. Slive položimo v pekač, tesno drugo zraven druge. Pečico ogrejemo na 200 °C. Slive posujemo z 1 1/2 čajne žlice cimeta in 2 jedilni žlici sladkorja.
3Maslo narežemo na kocke. Obe vrsti moke zmešamo, damo v skledo, dodamo preostali sladkor in cimet ter zmešamo. Dodamo maslo in vse skupaj pregnetemo, da nastanejo mrvice. Mrvice posujemo po slivah.
4Drobljenec pečemo v pečici na spodnjem vodilu okoli 30 minut.