Torta z gozdnimi sadeži brez peke

Znam svetuje

V svetu sladic se včasih zdi, da so najokusnejše stvaritve tudi najbolj zapletene. Vendar pa danes predstavljamo recept, ki odpravlja potrebo po pečenju in vas popelje skozi enostaven proces ustvarjanja okusne sladice.

Torta z gozdnimi sadeži brez peke je preprosta, a izjemno okusna poslastica, ki bo zadovoljila vaše gastronomske želje. Za pripravo te čarobne torte potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, žlico dobre volje, mešalnik ter tortni model s premerom 23 cm.

S tem receptom boste odkrili, kako lahko enostavnost in okus združita moči, da ustvarita sladico, ki bo navdušila vaše brbončiče in preprosto začinila vaše kuharsko doživetje. Pripravite se na brezskrbno ustvarjanje okusnega užitka, ki bo razveselil vaše najbližje, ne da bi pri tem segli po pečici.

Sestavine za torto z gozdnimi sadeži brez peke

Za tortno dno

  • 300 g maslenih piškotov
  • 80 g masla

Za kremo

  • 500 g navadnega čvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 lističev želatine
  • sok 1 limone
  • 300 g gozdnih sadežev

Za okras

  • 200 g gozdnih sadežev
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Postopek

1Piškote v multipraktiku ali z valjarjem zmeljemo v drobtine. Maslo stopimo in ga primešamo drobtinam, dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekača. Če je masa presuha, dodamo še malo mleka. S hrbtno stranjo žlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

2Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.

3Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in z vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.

4Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmešamo v jogurtovo maso. Gozdne sadeže očistimo in operemo, večje narežemo na polovico, manjše pustimo kar cele. Previdno jih umešamo v jogurtovo maso.

5Po piškotni osnovi enakomerno razporedimo jogurtovo maso, jo poravnamo in postavimo čez noč v hladilnik.

6Preden postrežemo, jo še okrasimo s svežimi gozdnimi sadeži in potresemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite