Kumarice v omaki

Znam svetuje

Kumarice v omaki, kot smo jih jedli v otroštvu.

Sestavine

  • 2 večji kumarici ali 4 manjše
  • sol
  • poper
  • kumina (mleta)
  • olje
  • moka
  • česen
  • kisla smetana

Postopek

1Kumarice opere, olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Najbolje na ribežen. Damo jih v večjo posodo, posolimo, premešamo in pustimo stati približno pol ure, da izpustijo vodo in s tem izložijo grenkobo.

2Na olju prepražimo moko a ta naj ne porumeni. Dodamo odcejene kumare in zalijemo z vodo. Vode naj bo toliko, da so vse kumare prekrite.

3Ko vse skupaj zavre, dodamo mleto kumino, nasekljan česen ter poper. Pustimo vreti 10 min.

4Tik preden postrežemo dodamo kislo smetano, zmešamo in odstavimo z ognja. Pazimo, da se kisla smetana ne sesiri zato ne vremo dlje kot minuto ali dve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite