Kisla repa s smetano

Znam svetuje

Kisla repa je odličen vir vitaminov C, K in B6 ter mineralov, kot so kalij in železo. Ker je kisla repa fermentirana, vsebuje probiotike, ki so koristni za zdravje prebavil. Probiotiki lahko pomagajo pri prebavi, povečanju imunskega sistema in celo pri zmanjšanju tveganja za nekatere bolezni. Kisla repa je bogata z dietetičnimi vlakninami, ki pomagajo pri prebavi in lahko pomagajo zmanjšati tveganje za različne bolezni, vključno z boleznimi srca in sladkorno boleznijo. Vse te lastnosti naredijo kislo repo odlično dodatek k raznoliki in zdravi prehrani.

Sestavine za kislo repo s smetano

  • 1 kg kisle repe
  • 1 velika čebula
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 lovorov list
  • 1 žlička kumine
  • sol po okusu
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 čajna žlička sladkorja (neobvezno)

Postopek

1Najprej čebulo narežite na tanke rezine.

2V veliki ponvi segrejte olivno olje in na njem popražite čebulo, dokler ne postane steklasta.

3Nato dodajte kumino, lovorov list in sol. Premešajte, da se sestavine dobro pomešajo.

4Dodajte kislo repo. Zmanjšajte toploto, pokrijte in pustite, da se kuha približno 20 minut, občasno premešajte.

5Dodajte kislo smetano in sladkor (če ga uporabljate) ter dobro premešajte. Pustite, da se kuha še 5 minut, da se okusi dobro premešajo.

6Preizkusite in po potrebi dodajte sol. Repo odstranite s toplote.

7Repo servirajte toplo. Odlično se poda k mesnim jedem, posebej k pečenki ali krvavicam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite