Sirova pita (burek)

Morda vas zanima

- Oglas -

Dišeča, okusna in preprosta jed.

Sestavine

  • 400 g sira (polovica feta sira, polovica skute)
  • 15 ploskev listnatega testa
  • skodelica grobo nasekljanega peteršilja
  • 3 jajca
  • 1/2 skodelice mleka
  • 300 g masla
  • sol

Postopek

1Zmešamo sir, jajca, sol, polovico masla, polovica mleka in polovico peteršilja. Dobro premešamo.

2Na vročini stopimo preostalo polovico masla in dodamo preostalo mleko. Plast listnatega testa položimo v 30-centimetrski podolgovat pekač in jo premažemo z mešanico masla in mleka. Na enak način premažemo naslednje štiri liste, ki jih položimo drugega na drugega.

3Na peto plast položimo polovico nadeva, ki ga prikrijemo z drugimi petimi listi. Nanje položimo preostalo polovico nadeva, ki ga ponovno prikrijemo s petimi plastmi listnatega testa.

4Po vrhu namažemo še maslo in burek razrežemo na 16 kvadratov.

5Nato vse skupaj pečemo na srednji temperaturi približno pol ure oziroma dokler testo na vrhu ne postane zlato rjave barve in hrustljavo zapečeno.

Prejšnji članekEnostavna baklava 
Naslednji članekGost hruškov sok
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -