Jajca na posteljici dušenega regrata

Znam svetuje

Jajca na posteljici iz dušenega regrata je hitro pripravljen in zdrav obrok. Uporabimo, kar nam ponuja narava. Regrat je odličen vir železa, zato le pogumno.

Tej jedi lahko dodajamo različne začimbe in sestavine, kot nam je všeč.

Lahko na maslu najprej podušimo čebulo, dodamo nasekljan česen in peteršilj, odlično se poda tudi mali pikantne paprike ali kurkume.

Sveža zelišča, kot so drobnjak ali bazilika, bodo jedi dodala svežino in aromo.

Lahko dodamo nekaj nasekljanega paradižnika ali češnjevih paradižnikov za dodaten barvit in sočen element. Narezan avokado bo jedi dodal kremasto teksturo in zdrave maščobe, svež sok limone ali limete za osvežujoč okus.

Za dodaten hrustljav element lahko poskusimo dodati pražene oreščke. Nekaj kapljic kisa, kot je jabolčni kis ali balzamični kis, lahko izboljša celoten okus jedi.

Sestavine za jajca na posteljici dušenega regrata

  • 200 g regrata oziroma dve pesti
  • 3 jajca
  • slanina
  • por
  • parmezan
  • maslo
  • sol
  • poper

Postopek

1Regrat operemo pod hladno vodo in odrežemo odvečne, trde dele stebel.

2V globoki ponvi na maslu na hitro popražimo regrat in ko malce oveni dodamo por ter slanino.

3Malce posolimo, previdno, ker sta slana tako parmezan kot slanina

4Da por ostane svež in hrustljav, kar takoj za tem v ponev ubijemo jajca in pokrijemo.

5Ko jajca zakrknejo, vse skupaj posujemo s parmezanom in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite