V mrzlih zimskih večerih nas bo ta čokoladni napitek zagotovo pogrel. Privoščimo si ga ob dobri knjigi ali filmu.
Sestavine
Vroča čokolada
- 4 dcl mleka
- 90 g temnih čokoladnih kapljic
- 30 g mlečnih čokoladnih kapljic
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
- malo cimeta
- 1 žlica ruma (lahko izpustimo)
- smetana za stepanje (za na vrh)
- žlička sladkorja
Karamela
Postopek
1Mleko, vaniljev sladkor in rum nalijemo v lonček, primeren za kuhanje in ju malo segrejemo. V mešanico stresemo obe čokoladi, stalno mešamo, da se čokolada enakomerno topi in segrejemo do približno 80°C.
2Na koncu v čokolado vmešamo še ščepec soli in malo cimeta, premešamo in prelijemo v šalčke ali kozarčke. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko uporabimo tablico čokolade, ki jo prej grobo nasekljamo.
3Sladki smetani dodamo malo sladkorja, jo z električno metlico stepemo in damo na vročo čokolado. Karamelo naredimo po receptu, ki ga najdete na naši strani pod zavihkom sladice in z njo prelijemo smetano. Po vrhu potresemo še malo cimeta in postrežemo.
Nasvet
4Tako kot pri karameli bo ščepec soli čokoladi povečal intenzivnost okusa, zato jo le uporabimo.