Vroča čokolada s slano karamelo

Znam svetuje

V mrzlih zimskih večerih nas bo ta čokoladni napitek zagotovo pogrel. Privoščimo si ga ob dobri knjigi ali filmu.

Sestavine

Vroča čokolada

  • 4 dcl mleka
  • 90 g temnih čokoladnih kapljic
  • 30 g mlečnih čokoladnih kapljic
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli
  • malo cimeta
  • 1 žlica ruma (lahko izpustimo)
  • smetana za stepanje (za na vrh)
  • žlička sladkorja

Karamela

Postopek

1Mleko, vaniljev sladkor in rum nalijemo v lonček, primeren za kuhanje in ju malo segrejemo. V mešanico stresemo obe čokoladi, stalno mešamo, da se čokolada enakomerno topi in segrejemo do približno 80°C.

2Na koncu v čokolado vmešamo še ščepec soli in malo cimeta, premešamo in prelijemo v šalčke ali kozarčke. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko uporabimo tablico čokolade, ki jo prej grobo nasekljamo.

3Sladki smetani dodamo malo sladkorja, jo z električno metlico stepemo in damo na vročo čokolado. Karamelo naredimo po receptu, ki ga najdete na naši strani pod zavihkom sladice in z njo prelijemo smetano. Po vrhu potresemo še malo cimeta in postrežemo.

Nasvet

4Tako kot pri karameli bo ščepec soli čokoladi povečal intenzivnost okusa, zato jo le uporabimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite