Motovilec z jajci v solati

Morda vas zanima

- Oglas -

Motovilec je trdoživa rastlina in pomembna zelenolistna zelenjava. Je bogat vir mineralov, zlasti železa, zato preprečuje slabokrvnost. Vsebuje več vitamina C kot citrusi, redno uživanje pa nas napolni z energijo, zlasti v času spomladanske utrujenosti.

Med vitamini izstopa B6, ki ga sicer najdemo v bananah in papriki. Ta krepi imunski sistem, sodeluje pri presnovi makrohranil, po prepričanju nekaterih pa naj bi celo zmanjšal tveganje za nastanek celulita.

Je solatnica, ki se dobro znajde v vsakem zelenjavnem vrtu, na samostojni gredici ali med ostalimi posevki. Sadimo ga v različnih časovnih obdobjih, pomembno pa je, da setev poteka ob hladnih temperaturah, saj bo pri višjih slabše kalil.

Sestavine

  • 150 g motovilca
  • svež koprc
  • 2 jajci
  • nekaj češnjevih paradižnikov
  • oljčno olje
  • jabolčni kis
  • sol

Postopek

1Motovilec dobro operemo in odcedimo, pri tem pa pazimo, da ostanejo drobni listki celi in jih ne pretlačimo.

2Opranega in odcejenega stresemo v skledo, solimo, začinimo z nasekljanim koprcem, dodamo narezane češnjeve paradižnike, olje, kis in z vilicami previdno premešamo.

3Na koncu dodamo še narezani v trdo kuhani jajci. Dober tek!

Prejšnji članekKako vzgojiti ingver
Naslednji članekKrompirjeva torta
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -