Sadje v kuhanem vinu

Znam svetuje

Sadje v kuhanem vinu posebej v prazniฤnem decembru zelo tekne, obenem pa naลก dom med njegovo pripravo zadiลกi po pomaranฤah, cimetu, klinฤkih in kardamomu. Od sadja smo izbrali hruลกke, smokve, marelice in jabolka.

Sestavine za sadje v kuhanem vinu

  • 300 ml rdeฤega vina
  • 300 ml sveลพega pomaranฤnega soka
  • lupina in sok 1 pomaranฤe
  • 45 ml tekoฤega medu
  • 3 cimetove palฤke
  • 4 klinฤki
  • 4 razcepljeni stroki kardamoma
  • 2 hruลกki
  • 8 suhih smokev
  • 12 suhih marelic
  • 2 jabolki

Postopek

1V kozico nalijemo vino in pomaranฤni sok ter polovico pomaranฤne lupine s sokom. Dodamo ลกe med in zaฤimbe, vse zavremo, zniลพamo temperaturo in kuhamo ลกe 2 minuti. Vmes veฤkrat premeลกamo.

2Dodamo narezani in olupljeni hruลกki, smokve, marelice in pokrito kuhamo 25 minut. Sadje obฤasno obrnemo. Dodamo ลกe narezani in olupljeni jabolki ter kuhamo ลกe 15 minut, da je sadje mehko.

3Sadje preloลพimo v skledo, zaฤimbe zavrลพemo. Tekoฤino pustimo vreti, da se pokuha in postane sirupasta. Z njo prelijemo sadje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite