Sadje v kuhanem vinu

Znam svetuje

Sadje v kuhanem vinu posebej v prazničnem decembru zelo tekne, obenem pa naš dom med njegovo pripravo zadiši po pomarančah, cimetu, klinčkih in kardamomu. Od sadja smo izbrali hruške, smokve, marelice in jabolka.

Sestavine za sadje v kuhanem vinu

  • 300 ml rdečega vina
  • 300 ml svežega pomarančnega soka
  • lupina in sok 1 pomaranče
  • 45 ml tekočega medu
  • 3 cimetove palčke
  • 4 klinčki
  • 4 razcepljeni stroki kardamoma
  • 2 hruški
  • 8 suhih smokev
  • 12 suhih marelic
  • 2 jabolki

Postopek

1V kozico nalijemo vino in pomarančni sok ter polovico pomarančne lupine s sokom. Dodamo še med in začimbe, vse zavremo, znižamo temperaturo in kuhamo še 2 minuti. Vmes večkrat premešamo.

2Dodamo narezani in olupljeni hruški, smokve, marelice in pokrito kuhamo 25 minut. Sadje občasno obrnemo. Dodamo še narezani in olupljeni jabolki ter kuhamo še 15 minut, da je sadje mehko.

3Sadje preložimo v skledo, začimbe zavržemo. Tekočino pustimo vreti, da se pokuha in postane sirupasta. Z njo prelijemo sadje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite