Piña colada pomeni, da pijemo odličen koktajl iz kokosove smetane, belega ruma in ananasovega soka. Zgodba tega koktajla se je začela v vročih karibskih morjih, v Portoriku, v španščini pomeni “izžeti ananas” in se je tako okusna, hitro razširila po vsem svetu. Kar je dobro, je pač dobro!
Pina colado lahko pripravite s šejkerjem ali v blenderju. Ponujamo vam oba recepta.
Sestavine za piña colado
- 60 ml belega ruma
- 60 ml ananasovega soka
- 40 ml kokosove smetane (coconut cream)
- 1 rezina limete po želji
- rezina ananasa
- kandirana češnja za okras
- led
Postopek
1Beli rum, ananasov sok in kokosovo smetano (v trgovini poiščite coconut cream), ki smo jo še v konzervi dobro pretresli, nalijemo v šejker za koktajle. Za nekoliko manj sladko piña colado iztisnemo še sok ene rezine limete v šejker. Šejker do vrha napolnimo z ledom in zapremo s pokrovčkom.
2Dobro pretresemo šejker za vsaj kakšnih 30 sekund.
3Po temeljitem pretresanju mora biti pijača kremasta s sočno peno iz ananasovega soka.
4Prelijemo v ohlajen kozarec tulipanovske oblike, v kakršnem se piña colada običajno postreže ter rob kozarca okrasimo z rezino ananasa in češnje. Uživajte!
5Če uporabljamo blender, vanj prav tako nalijemo beli rum, ananasov sok in kokosovo smetano. Za en koktajl piña colade dodamo 2 skodelici ledenih kock. Dobro premiksamo in natočimo.
Nasvet
6Če hočete še obogatiti okus, potem morate imeti zmrznjene kocke ananasa, ki jih dodate v blender pred miksanjem.