Tekoča sadna bovla

Znam svetuje

Tekoča sadna bovla (ali punch) je priljubljena pijača na zabavah iz več razlogov, zaradi katerih je zanimiva in nepogrešljivaPoletje je čas dopustov in zabav. Druženje pa lahko poteka tudi doma. Tekoča sadna bovla je najboljša, če jo pripravimo dan ali vsaj večer prej, saj se tako sadje zares prepoji z vsemi sestavinami. Povabite prijatelje in postrezite najboljšo bovlo, ki nima kosov sadja in lahko spijemo prav vse.

Na zabavah je pomembno ponuditi pijačo, ki je lahka, osvežilna in primerna za vse goste, ne glede na njihove okuse. Tekoča sadna bavarska ustreza tem zahtevam, saj ima običajno nižjo vsebnost alkohola in je zato primerna za vse starostne skupine.

Obstaja veliko različnih receptov za tekočo sadno bavarsko, kar pomeni, da jo lahko prilagodite svojim željam in okusu. Dodate lahko različne vrste sadja, zeliščne arome, gazirane pijače ali alkoholne dodatke, da ustvarite edinstveno različico.

Skupinsko pripravljanje in postrežba tekoče sadne bavarke spodbujata interakcijo med gosti. Lahko se postavi pult za pripravo pijače, kjer gostje sami izbirajo sestavine in mešajo pijačo, kar ustvarja priložnost za druženje.

Pri ustvarjanju te pijače ni omejitev, kar omogoča gostiteljem, da pokažejo svojo ustvarjalnost in eksperimentirajo z okusi. Lahko se igrate z različnimi sestavinami, da ustvarite svojo edinstveno različico.

Sestavine

 • 1 večja lubenica
 • 1 steklenica penine
 • 1,5 dcl vodke
 • 1,5 dcl belega ruma
 • 3 dcl pomarančnega soka
 • 3 nektarine
 • pol ananasa
 • nekaj metinih listov
 • ledene kocke

Postopek

1Lubenico po širini prerežemo na pol in jo z žlico izdolbemo. Tudi na spodnji strani odrežemo tanek kos, da se lubenica ne kotali.

2V mešalnik (blender) damo vso sadje (nektarine brez koščic) in ga zmiksamo. Dodamo tudi beli rum, vodko in pomarančni sok ter dobro premešamo.

3Tekočino vlijemo v izdolbeno lubenico.

4Bovlo damo čez noč v hladilnik in ji, preden jo postrežemo, dodamo ohlajeno penino in led. Premešamo in okrasimo s svežo meto.

Okrasitev bavarske (punch) sklede ali posode je zabaven način, kako dodati estetski element in pritegniti pozornost gostov na vaši zabavi. Tu je nekaj idej za okrasitev bavarske sklede:

 1. Sveže sadje: Dodajte sveže sadje, kot so rezine limon, pomaranč, jagode, borovnice ali ananas, v bavarsko skledo. Sadje bo ne samo dodalo okus pijači, ampak tudi prispevalo k barvitosti in svežini videza.
 2. Zelišča: Listi mete, bazilike ali žajblja so odlična izbira za okrasitev bavarske sklede. Lahko jih položite na vrh ali pa jih uporabite za okrasitev roba sklede.
 3. Led: Ledene kocke ali ledene lučke niso le uporabne za ohranjanje pijače hladne, ampak tudi za estetsko okrasitev. Uporabite različno oblikovane ledene kalupe, da ustvarite zanimive ledene oblike, ki bodo plavale v bavarski posodi.
 4. Cvetje: Sveže cvetje, kot so marjetice, vrtnice ali vijolice, lahko uporabite za dodatno barvitost in elegance. Cvetje položite na vrh ali pa ga potopite v pijačo, če je primerno.
 5. Slamice ali mešalne palčke: Okrasite slamice ali mešalne palčke s pisanimi okraski, kot so zastavice, lučke ali majhni dekorativni dodatki. To bo dodalo zabaven element in omogočilo gostom, da enostavno dostopajo do pijače.
 6. Napis ali zastava: Dodajte majhen napis ali zastavo, ki označuje vrsto bavarske, na primer “Sadna punch” ali “Limonski punch”. To bo gostom pomagalo prepoznati, katera vrsta pijače je na voljo.
 7. Barvna usklajenost: Pri izbiri okraskov se osredotočite na barvno usklajenost z bavarsko posodo in temo zabave. Uporabite barve, ki se ujemajo z dekorjem ali sezono.
 8. Dezertna sklede: Postavite bavarsko skledo na veliko dezertno skledo ali pladenj ter okrasite rob s cvetjem, svečami ali trakovi. To bo ustvarilo privlačno središče mize.Lučke:
 9. Lučke v obliki svečk ali LED lučk lahko postavite okrog bavarske sklede za romantičen ali svečan videz. Prepričajte se, da lučke ne bodo prišle v stik s tekočino.Trakovi in pentlje:
 10. Uporabite barvne trakove in pentlje, da okrasite robove bavarske posode ali za vezanje okrasnih elementov, kot so sadje ali zelišča.

Pri okraševanju bavarske posode se prepustite svoji ustvarjalnosti in prilagodite okraske glede na temo ali vzdušje vaše zabave. Pomembno je, da okrasitev dopolnjuje okus in vzdušje pijače ter da je varna za uporabo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite