Poletje je čas dopustov in zabav. Druženje pa lahko poteka tudi doma. Tekoča sadna bovla je najboljša, če jo pripravimo dan ali vsaj večer prej, saj se tako sadje zares prepoji z vsemi sestavinami. Povabite prijatelje in postrezite najboljšo bovlo, ki nima kosov sadja in lahko spijemo prav vse.
Sestavine
- 1 večja lubenica
- 1 steklenica penine
- 1,5 dcl vodke
- 1,5 dcl belega ruma
- 3 dcl pomarančnega soka
- 3 nektarine
- pol ananasa
- nekaj metinih listov
- ledene kocke
Postopek
1Lubenico po širini prerežemo na pol in jo z žlico izdolbemo. Tudi na spodnji strani odrežemo tanek kos, da se lubenica ne kotali.
2V mešalnik (blender) damo vso sadje (nektarine brez koščic) in ga zmiksamo. Dodamo tudi beli rum, vodko in pomarančni sok ter dobro premešamo.
3Tekočino vlijemo v izdolbeno lubenico.
4Bovlo damo čez noč v hladilnik in ji, preden jo postrežemo, dodamo ohlajeno penino in led. Premešamo in okrasimo s svežo meto.