Piškoti so idealna rešitev, ko nam pade sladkor in si zaželimo nekaj s čokolado.
Sestavine
- 75 g mehkega masla
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja
- 1 jajce
- nekaj kapljic vanilje
- 75 g riževe moke
- 75 g koruzne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 120 g čokolade (mlečne, bele …)
Postopek
1Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač malo namastimo.
2Maslo in obe vrsti sladkorja penasto umešamo. Dodamo stepeno jajce in vaniljo. Primešamo riževo moko, koruzno moko, pecilni prašek in sol ter nato nadrobljeno čokolado na koščke.
3Na pekač naložimo po eno žlico mešanice in pustimo dovolj prostora med njimi, ker se razširijo med peko.
4Pečemo 10-15 minut, da svetlo porjavijo.