Mojito

Znam svetuje

Mojito je odličen koktajl z okusom poletja, pravzaprav kubanski koktajl z belim rumom, sladkorjem, limetinim sokom, mineralno vodo in meto. Ima sladek, kiselkast okus, pogosto se postreže s koščki ledu in metinimi listi, kar okrepi njegov osvežilni učinek. Mojito se postreže v kozarcu z veliko kockami ledu in koščki mete. Znan je tudi pod imenom “Cuban highball” in se pogosto pije kot aperitiv pred obrokom ali kot osvežilna pijača v vročih dneh.

Beli rum je vrsta ruma, narejena iz melase ali sladkornega trsa. Običajno se destilira v steklenicah iz nerjavečega jekla ali jeklenkah, da ohrani svojo jasno barvo. Beli rum je znan po svoji čisti in osvežujoči aromi, ki vsebuje note vanilje, sladkornega trsa, agrumov in drugih sadnih okusov.

Beli rum se pogosto uporablja pri pripravi koktajlov, kot so Mojito, Pina Colada in Daiquiri, saj ima nežen okus, ki se dobro meša z drugimi sestavinami. Poleg tega se lahko beli rum pije tudi samostojno ali uporablja pri kuhanju ali peki.

Beli rum ima nižjo stopnjo staranja in zorenja v primerjavi z drugimi vrstami ruma, kot je na primer temni rum, kar pomeni, da ima manj kompleksnih arom in okusov ter je lažji in bolj osvežujoč.

Sestavine za mojito

  • 2 limeti
  • 10 vejic mete
  • 4 žlice sladkorja
  • 200 ml belega ruma
  • 200 ml mineralne vode
  • zdrobljen led

Postopek

1Meto dobro operemo in osušimo. Z vejic potrgamo listke (en vršiček prihranimo za dekoracijo). Limete operemo in narežemo na krhlje.

2V kozarce stresemo limetine krhlje in lističe mete, čez njih pa posujemo sladkor. Zmečkamo s ročajem kuhalnice, toliko, da lahko zmečkani lističi mete začnejo oddajati eterična olja, limetini krhlji pa spustijo sok.

3Prilijemo rum in mineralno vodo, dodamo zdrobljen led in vse skupaj premešamo. Okrasimo s prihranjenim metinim vršičkom in rezino limete.

4Postrežemo ohlajeno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite