Špageti s sardelami in šparglji

Znam svetuje

Špageti s sardelami in šparglji v kombinaciji z žajbljem, mandeljni in pomarančnim sokom so nekoliko nenavadna jed, ki jo je vredno poskusiti.

Sestavine za špagete s sardelami in šparglji

  • 400 g špagetov
  • 100 g očiščenih sardel
  • 400 g špargljev, gojenih ali divjih
  • 2 šalotki
  • majhna žlička soli
  • 50 g masla
  • 50 g sveže naribanega staranega ovčjega sira
  • sok ene pomaranče
  • 20 g mletih mandljev
  • 6 sesekljanih listov svežega žajblja

Postopek

1Sardele skrbno očistimo, odstranimo jim glave, razrežemo vzdolž po trebuhu in odstranimo še črevesje in kosti. 

2V večji ponvi stopimo maslo in dodamo sesekljano šalotko in sol ter dušimo na zmernem ognju. Medtem špargljem odlomimo oleseneli del in jih narežemo na koščke – vršičke ločimo na poseben kupček.

3Šparglje brez vršičkov damo v ponev k čebuli, dodamo malo vode in kuhamo nekaj minut, da so šparglji kuhani, vendar pazimo, da ne razpadejo.

4Dodamo pomarančni sok, vršičke in sardele ter kuhamo na majhnem ognju. Sardele se bodo skuhale v nekaj minutah.

5Medtem v slanem kropu skuhamo špagete po navodilu z embalaže – naj bodo al dente. Velja pravilo, da za vsakih 100 g testenin potrebujemo liter vode in žličko soli. Kuhane odcedimo, potresemo z naribanim ovčjim sirom in dobro premešamo.   

6Špagete dodamo v omako in skupaj kuhamo še minuto ali dve, da se okusi dobro prepojijo med seboj.

7Naše špagete damo na krožnike, potresemo z mešanico mletih mandljev in nasekljanega žajblja ter postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite