Mesne jedi
Tatarski biftek s sardelami
Tatarski biftek s sardelami in kaprami je namaz, ki je po okusu malo bolj pester od običajnih receptov za tatarski biftek. Ta jed je...
Morske jedi / ribe
Ocvrte sardele s spominom na morje
Sveže ocvrte sardele s seboj nosijo vonj, okus in spomin na morje ... Sestavine 1 kg sardelic moka sol olje za cvrtje https://znam.si/recepti-in-hrana/morske-jedi-ribe/orada-v-ponvi-s-cesnjevimi-paradizniki/ Postopek 1Sardele očistimo, operemo, če so večje, jim odrežemo...
Morske jedi / ribe
Ocvrte sardele brez kosti
Ocvrte sardele za vse prave ljubitelje morske hrane oziroma rib. Imajo močan okus in ravno to je njihova posebnost. Sestavine 1 kg sardeloljčno oljebela moka2 jajcisoldrobtinekošček...
Morske jedi / ribe
Pečene sardele v pečici
Sardele so najboljše, če so res sveže, te prepoznamo po temu, da imajo čvrst trup srebrne barve, vonj po morju in bistre oči. So...
Morske jedi / ribe
Pečene sardele
Sardele so okusne in zdrave ribe, ulovljene v našem morju, bogate z omega 3 maščobami, ki so koristne za naše zdravje. Pri pripravi ne...
Morske jedi / ribe
Sardele v vinu
Sardele so priljubljene morske ribe, ki jih lahko pripravimo na več načinov, poskusite ta recept, enostavno in hitro do okusnega kosila. Sestavine 1 kg svežih sardel2...
Morske jedi / ribe
Dušene sardele
Sardele lahko pripravimo na veliko načinov - največkrat jemo ocvrte ali na žaru, zelo okusne so pa tudi dušene s paradižnikovo omako. Sestavine 500 g svežih...
Morske jedi / ribe
Sardele “na šavor” z olivami
Odlično pripravljene sardele v marinadi na primorski način. Sestavine 1 kg sardelsok ene limone2 dcl oljčnega olja2 dcl suhega belega vina2 dcl vinskega kisa2 čebuli3 stroki...
Morske jedi / ribe
Sardele v marinadi “na šavor”
Za nekatere najboljši način, kako se pripravi sardele. Jed izvira iz Italije, bolj točno iz Beneške regije, kjer jo pripravljajo na več načinov. Sestavine za...
Morske jedi / ribe
Aromatične sardele na žaru
Sardele so bogastvo iz našega morja z zdravimi omega 3 maščobami, ki bi jih vsekakor morali pogosto jesti. Vsebujejo manj živega srebra kot bele...