DomovOZNAKESardele

sardele

Tatarski biftek s sardelami

Tatarski biftek s sardelami in kaprami je namaz, ki je po okusu malo bolj pester od običajnih receptov za tatarski biftek. Ta jed je...

Ocvrte sardele s spominom na morje

Sveže ocvrte sardele s seboj nosijo vonj, okus in spomin na morje ... Sestavine 1 kg sardelic moka sol olje za cvrtje https://znam.si/recepti-in-hrana/morske-jedi-ribe/orada-v-ponvi-s-cesnjevimi-paradizniki/ Postopek 1Sardele očistimo, operemo, če so večje, jim odrežemo...

Ocvrte sardele brez kosti

Ocvrte sardele za vse prave ljubitelje morske hrane oziroma rib. Imajo močan okus in ravno to je njihova posebnost. Sestavine 1 kg sardeloljčno oljebela moka2 jajcisoldrobtinekošček...

Pečene sardele v pečici

Sardele so najboljše, če so res sveže, te prepoznamo po temu, da imajo čvrst trup srebrne barve, vonj po morju in bistre oči. So...

Pečene sardele

Sardele so okusne in zdrave ribe, ulovljene v našem morju, bogate z omega 3 maščobami, ki so koristne za naše zdravje. Pri pripravi ne...

Sardele v vinu

Sardele so priljubljene morske ribe, ki jih lahko pripravimo na več načinov, poskusite ta recept, enostavno in hitro do okusnega kosila. Sestavine 1 kg  svežih sardel2...

Dušene sardele

Sardele lahko pripravimo na veliko načinov - največkrat jemo ocvrte ali na žaru, zelo okusne so pa tudi dušene s paradižnikovo omako. Sestavine 500 g svežih...

Sardele “na šavor” z olivami

Odlično pripravljene sardele v marinadi na primorski način. Sestavine 1 kg sardelsok ene limone2 dcl oljčnega olja2 dcl suhega belega vina2 dcl vinskega kisa2 čebuli3 stroki...

Sardele v marinadi “na šavor”

Za nekatere najboljši način, kako se pripravi sardele. Jed izvira iz Italije, bolj točno iz Beneške regije, kjer jo pripravljajo na več načinov. Sestavine za...

Aromatične sardele na žaru

Sardele so bogastvo iz našega morja z zdravimi omega 3 maščobami, ki bi jih vsekakor morali pogosto jesti. Vsebujejo manj živega srebra kot bele...

Ne spreglejte