Ocvrti svinjski kotleti

Morda vas zanima

- Oglas -

Lahko jim rečemo tudi panirani svinjski zrezki. Ocvrte svinjske kotlete z dodatkom začimb in sveže solate lahko kar mimogrede pripravimo odlično kosilo. Čas mariniranja ni vštet v čas priprave.

Sestavine za ocvrte svinjske kotlete

  • 4 svinjski kotleti
  • 250 ml pinjenca
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 1 žlička nasekljanega timijana
  • 1 žlička gorčice
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 2 jajci 80 g moke
  • 100 g drobtinic
  • 1/2 l olja za cvrtje

Postopek

1Najprej pripravimo marinado iz pinjenca, česna, timijana, gorčice, soli in popra. Vanjo potopimo zrezke, pokrijemo in pustimo marinirati vsaj 4 ure, lahko tudi dlje.

2Na krožniku razžvrkljamo jajci, ju malo posolimo, na drugi krožnik stresemo moko in na tretjega še drobtinice.

3V široki ponvi segrejemo olje na približno 175°C.

4Zrezke vzamemo iz marinade, s kuhinjsko brisačko jih osušimo, najprej na obeh straneh pomokamo, nato potopimo v jajce in nazadnje obdamo z drobtinicami.

5Cvremo 4-5 minut na vsaki strani, da se lepo zlato rumeno zapečejo. Pečene odlagamo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.

6Postrežemo s skledo sveže solate in limoninimi krhlji.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -