Lahko jim rečemo tudi panirani svinjski zrezki. Ocvrte svinjske kotlete z dodatkom začimb in sveže solate lahko kar mimogrede pripravimo odlično kosilo. Čas mariniranja ni vštet v čas priprave.
Sestavine za ocvrte svinjske kotlete
- 4 svinjski kotleti
- 250 ml pinjenca
- 3 sesekljani stroki česna
- 1 žlička nasekljanega timijana
- 1 žlička gorčice
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 2 jajci 80 g moke
- 100 g drobtinic
- 1/2 l olja za cvrtje
Postopek
1Najprej pripravimo marinado iz pinjenca, česna, timijana, gorčice, soli in popra. Vanjo potopimo zrezke, pokrijemo in pustimo marinirati vsaj 4 ure, lahko tudi dlje.
2Na krožniku razžvrkljamo jajci, ju malo posolimo, na drugi krožnik stresemo moko in na tretjega še drobtinice.
3V široki ponvi segrejemo olje na približno 175°C.
4Zrezke vzamemo iz marinade, s kuhinjsko brisačko jih osušimo, najprej na obeh straneh pomokamo, nato potopimo v jajce in nazadnje obdamo z drobtinicami.
5Cvremo 4-5 minut na vsaki strani, da se lepo zlato rumeno zapečejo. Pečene odlagamo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.
6Postrežemo s skledo sveže solate in limoninimi krhlji.