Poširane breskve

Morda vas zanima

- Oglas -

Večina nas pozna poširano jajce. Poširane breskve pa so sladica s katero odlično zaključimo večerjo.

Sestavine

  • 4 večje zrele breskve
  • 450 ml sladkega belega vina
  • 2 žlici medu
  • vanilijev strok

Postopek

1Breskve položimo v skledo in prelijemo z vrelo vodo, po 30 sekundah jih preložimo v skledo z mrzlo vodo in dodamo nekaj kock ledu. Tako jih z lahkoto olupimo.

2V posodo, ki je dovolj velika za 4 breskve vlijemo vino in med, dodamo še vaniljev strok, ki ga damo na pol. Pri zmerni temperaturi segrevamo , da se med stopi. V lonec damo breskve, pokrijemo in jih kuhamo 15-20 minut. Breskve morajo biti skuhane, vendar še vedno čvrste. Vmes jih parkrat obrnemo in polijemo s tekočino v kateri se kuhajo.

3Kuhane breskve previdno odstranimo in preložimo na krožnik. Ostalo tekočino pokuhamo, da ostane še polovica, prelijemo po breskvah in ohladimo. Zraven lahko postrežemo vanilijev sladoled.

Prejšnji članekFigova pita
Naslednji članekOvseni kosmiči z banano in malinami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi