Poširane breskve

Znam svetuje

Večina nas pozna poširano jajce. Poširane breskve pa so sladica, s katero na odličen način zaključimo večerjo.

Sestavine

  • 4 večje zrele breskve
  • 450 ml sladkega belega vina
  • 2 žlici medu
  • vaniljev strok

Postopek

1Breskve položimo v skledo in prelijemo z vrelo vodo. Po 30 sekundah jih preložimo v skledo z mrzlo vodo in dodamo nekaj kock ledu. Tako jih z lahkoto olupimo.

2V posodo, ki je dovolj velika za 4 breskve, vlijemo vino in med, dodamo še vaniljev strok, ki ga prerežemo na pol. Pri zmerni temperaturi segrevamo, da se med stopi. V lonec damo breskve, pokrijemo in jih kuhamo 15-20 minut. Breskve morajo biti skuhane, vendar še vedno čvrste. Vmes jih parkrat obrnemo in polijemo s tekočino, v kateri se kuhajo.

3Kuhane breskve previdno odstranimo in preložimo na krožnik. Ostalo tekočino pokuhamo, da je ostane še polovica, prelijemo po breskvah in ohladimo. Zraven lahko postrežemo vaniljev sladoled.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite