Korenčkova juha z zdrobom in jajcem

Morda vas zanima

- Oglas -

Korenčkova juha z zdrobom in jajcem ima tudi drugo ime in sicer milijonska juha. Na nas vpliva izredno blagodejno in je primerna za vse generacije.

Juha je izredno bogata z vitamini A, B1, B2, B3, B6,B9 in C. Vsebuje tudi naslednje minerale: kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij in je bogata s karoteni, ki na več načinov koristijo zdravju, predvsem kot antioksidanti.

Sestavine za korenčkovo z zdrobom in jajcem

  • 250 g korenja
  • 20 g masla
  • 2 žlici pšeničnega zdroba
  • 2 žlički peteršilja
  • sol
  • 2 jajci
  • 1l vode

Postopek

1Korenček operemo in odstranimo morebitne poškodovane dele. Drobno ga nasekljamo ali naribamo na strgalu. V posodi stopimo maslo in prepražimo korenje.

2Ko korenje lepo zadiši in postane drugačne barve, mu dodamo zdrob ter zalijemo z vodo. Vse skupaj zavremo in vmes večkrat premešamo in pazimo, da nam juha ne prekipi. Juha naj počasi vre cca 5 minut.

3Juho solimo in dodamo polovico nasekljanega peteršilja. Jajci v posodi penasto razžvrkljamo (pomagamo si lahko z mešalnikom) in ju počasi in enakomerno vlivamo v juho, ki vre. Med vlivanjem juho mešamo.

4Juha naj vre le še toliko časa, da jajci zakrkneta. Juho odstavimo, dodamo preostanek peteršilja in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -