Za vse ljubitelje mesa in piva je tu mesna pita s pivom.
Sestavine
- 500 g testa za pito
- 600 g mletega mesa (govejega)
- 2 čebuli
- 2 dl piva
- 2 dl mleka
- 2 dl mineralne vode
- 4 jajca
- 0,5 dl olja
- 2 žlički paradižnikove mezge
- sol
- poper
Postopek
1Čebulo narežemo in prepražimo na olju, dodamo meso in dušimo. Po potrebi dodajamo vodo. Na koncu dodamo paradižnik in začimbe.
2Pekač za pite naoljimo. Dno in stranice obložimo s testom (2 plasti). Dodamo malo nadeva in pokrijemo z drugim testom. Ponavljamo dokler na zmanjka sestavin. Na koncu zaključimo z dvema plastema testa. Robove zavijemo navznoter.
3Pito razrežemo na trikotnike. Posebej zmešamo jajca, pivo, mleko in mineralno vodo ter pito zalijemo z mešanico. Pečemo pri 200 stopinjah približno 50 minut.