Jetrca v omaki s kislo smetano

Znam svetuje

Jetrca v omaki s kislo smetano znajo ceniti ljubitelji te gurmanske sestavine. Jetrca na olju in ฤebuli nepozabno zadiลกijo, z dodatkom gorฤice pa jim pribijemo ลกe nekaj pikantnosti, ki ne sme manjkati.

Sestavine za jetrca v omaki s kislo smetano

  • 800 g piลกฤanฤjih jetrc
  • 2 ฤebuli
  • 200 ml kisle smetane
  • 50 g masla
  • 1 ลพlica moke
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 ลพlica gorฤice
  • 100 ml mleka
  • olje
  • sol
  • poper

Postopek

1ฤŒebulo na drobno sesekljamo, prav tako ฤesen. Jetra nareลพemo na kose. Solimo, popramo in jih shranimo v globoki posodi ter prelijemo z mlekom.

2Pristavimo ponev in prilijemo olje, prepraลพimo ฤebulo in premeลกamo. Dodamo jetrca. Premeลกamo in dodamo ฤesen, gorฤico, kislo smetano ter premeลกamo.

3Duลกimo na blagem ognju, po 15-ih minutah pa dodamo moko, premeลกamo in odstavimo.

4Zraven postreลพemo pire krompir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite