DomovOZNAKETesto

testo

Bosansko vlečeno testo

Bosansko vlečeno testo sodi po sestavinah med najpreprostejše vrste testa, po pripravi je pa precej zahtevno. Naredimo ga iz moke,  iz moke, olja, vode, soli in...

Hrenovke v testu brez kvasa

Hrenovke v testu brez kvasa, ki jih naredimo doma, so zagotovo sveže in zato najboljše. Testo, v katero bomo zavili hrenovke, je preprosto za...

Domače vlečeno testo

Domače vlečeno testo je preprosta umetnost, pri kateri potrebujete le toplo kuhinjo, voljne roke in gladko površino. Vlečeno testo (italijansko: pasta sfoglia, francosko: pâte...

Testo za torteline

Testo za torteline, ki je mehko kot oblaček, hitro pripravimo doma. S svojo mehko, elastično in gladko teksturo omogoča ustvarjanje popolnih, ročno izdelanih tortelinov,...

Vlečeno testo (za štrudelj)

Vlečeno testo je primerno za vse vrste zavitkov oziroma štrudljev in tudi za razne žepke, ki jih napolnimo s priljubljenim polnilom. Sestavine 450 g gladke...

Pivsko testo

Pivsko testo se uporablja pri pohanju mesa, zelenjave, rib in še česa ... Pivo vpliva na teksturo testa, iz katerega nastane hrustljava skorjica, ko testo...

Testo za picete

Testo je osnova vsake dobre picete, zato je pomembno, da je testo dobro pripravljeno. S tem preprostim receptom lahko pripravite mehko in okusno testo...

Krompirjevo testo

Osnovno krompirjevo testo za cmoke, svaljke ... Sestavine 1 kg krompirja12 dag masla ali margarine2 jajci40 dag ostre mokesol Postopek 1Kuhan krompir še topel olupimo, ga pretlačimo, solimo,...

Čokoladni ravioli

Ravioli, polnjeni s suhim sadjem, oreščki, čokolado, marmelado in medom, so značilna velikonočna sladica v Italiji. Predvsem Kalabrija je znana po teh majhnih dobrotah....

Krompirjeva fokača

Kaj, če bi namesto kruha spekli to mehko in dišečo fokačo in jo ponudili ob narezkih. Tako je dobra, da jo lahko jemo kar...

Ne spreglejte