Vlečeno testo (za štrudelj)

Morda vas zanima

- Oglas -

Vlečeno testo je primerno za vse vrste zavitka oziroma štrudlja in razne žepke, ki jih napolnimo z nam priljubljenim polnilom.

Sestavine

  • 450g gladke moke (namenska za vlečeno testo)
  • 2,25dl tople vode
  • 3 žlice olja
  • ščepec soli

Postopek

1Najprej moko presejemo v posodo in naredimo jamico. V vodi raztopimo ščepec soli in vlijemo v jamico, dodamo tudi olje. Vse skupaj počasi mešamo, da dobimo testo.

2Testo nato mesimo oziroma gnetemo, da postane mehko, gladko in prožno. Testo se ne sme več oprijemati prstov. Testo oblikujemo v hlebček, ga malo namažemo z oljem, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati eno uro na sobni temperaturi. Če imamo možnost, pa testo pustimo počivati v hladilniku do naslednjega dne.

3Ko je testo dovolj počivalo, ga na pomokanem prtu čim bolj na tanko razvlečemo. Pomagamo si tako, da gremo z roko pod testo in ga počasi od sredine proti robu vlečemo. Testo naj bo zares tanko, da se vidi skozi. Rob, ki je ostal debelejši na koncu odrežemo.

Prejšnji članekJogurtovo pecivo z ribezom
Naslednji članekKoleraba v omaki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi