Kruh z zelenimi oljkami

Znam svetuje

Tako dober kruh, da ga lahko jemo tudi samega ali pa zraven dobrega sira, ki ga pokapljamo z dobrim, domaฤim oljฤnim oljem in malo popopramo.

Sestavine

  • 500 g bele moke
  • 300 ml mlaฤne vode
  • 1/2 kocke kvasa
  • ลพliฤka soli
  • 1 dcl oljฤnega olja
  • 1/2 ลพliฤke sladkorja
  • 200 g zelenih oljk

Postopek

1Mlaฤni vodi dodamo sladkor, vanjo nadrobimo kvas, premeลกamo in pustimo 10 minut.

2Moki vmeลกamo sol, ob rob nalijemo oljฤno olje, na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vodo s kvasom. Vse sestavine zamesimo v lepo gladko testo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati na dvojno koliฤino.

3Oljke razkoลกฤiฤimo, lahko pustimo cele ali jih nareลพemo na manjลกe koลกฤke. Vmesimo jih v vzhajano testo, oblikujemo v hlebฤek, pokrijemo in ponovno pustimo vzhajati na dvojno koliฤino.

4Peฤico segrejemo na 200ยฐC, z ostrim noลพem ali ลพiletko zareลพemo po hlebฤku in ga damo v peฤico. Peฤemo 40 minut. Peฤen je, ko po njem potrkamo in votlo zadoni. Nato ga ohladimo na reลกetki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite