Čebulne žemljice

Znam svetuje

Odlična kombinacija okusov.

Sestavine

  • 250 g skute
  • 100 ml mleka
  • 2 jajci
  • 10 žlic olja
  • sol
  • 500 g gladke moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 čebula
  • 1 rumenjak
  • papir za peko

Priprava

1Mleko nalijemo v posodo in dodamo jajci, 9 žlic olja in sol. Dobro premešamo z električnim stepalnikom.

2Moko zmežamo s pecilnim praškom, presejemo na skuto in z rokami zgnetemo v vlecljivo testo.

3Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo, narežemo na drobno in v majhni ponvi na žlici olja popečemo do zlatega. Počakamo da se ohladi in z rokami vmešamo v testo.

4Pekač obložimo s papirjem za peko. Testo razdelimo na 15 enakih koščkov in iz vsakega naredimo okoli 15 cm dolg valj. Iz valja lahko naredimo polže, pletenice ali vozle.

5V mleku stepemo rumenjak in z mešanico premažemo žemljice. Pecivo razporedimo na pekač, vložimo v segreto pečico in pečemo približno 20 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite