DomovOZNAKEOljčno olje

oljčno olje

Pesto z baziliko

Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...

Orehova krema s česnom

Orehova krema s česnom - z veseljem vam predstavljamo naš recept za izjemno bogato in pikantno mešanico, ki bo navdušila s svojo nežno teksturo...

Lovor v oljčnem olju

Lovor v oljčnem olju je aromatično in zdravo olje, ki ga lahko pripravite doma s pomočjo svežih lovorovih listov in kakovostnega, hladno stiskanega oljčnega...

Bruschette s pestom

Hitri prigrizki so lahko tudi zdravi, ne samo dobri. Ključen je izbor sestavin, kot pri vsakem receptu italijanske kuhinje. Pa še porabi se lahko...

Jogurtov kolač brez jajc

S to sladico, ki jo pospremimo s skodelico dobre kave ali čaja, bo začetek dneva lepši. Sestavine 280 g mehke bele moke 250 g navadnega jogurta 100 ml...

Tržaška omaka

Hitro pripravljena omaka iz samo treh sestavin. Najbolj se prileže k ribam in lignjem na žaru. Sestavine za tržaško omako 2 stroka česna šopek svežega peteršilja (ena...

Gratinirane pokrovače

Rečemo jim tudi kapesante in so izjemno priljubljena predjed. Njihovo okusno in nežno meso še poudarimo z dobrim, domačim oljčnim oljem in limono. Sestavine 8 pokrovač100...

Domači sirup z žajbljem, rožmarinom in timijanom

Izredno učinkovit sirup zoper suh in dražeč kašelj. Sestavine 150 ml ekstra deviškega oljčnega olja3 ekološko pridelane limone150 g cvetličnega medupo eno žlico žajblja, rožmarina in...

Domača paradižnikova mezga

Paradižnikova mezga ali paradižnikova pasta je pravzaprav paradižnikov koncentrat, ki ga uporabljamo v različnih jedeh, juhah, omakah, polivkah za testenine in podobno. Lahko jo...

Svinjski trebuh v pečici

Svinjska potrebušina ali flam je del svinjskih rebrc brez kosti, relativno poceni kos mesa, a če ga pravilno pripravimo, bo navdušil vse ljubitelje mesnih...

Ne spreglejte